- Германия, Европейски футбол, Футбол

“Борусия” Дортмунд уволни Марко Розе, познато лице го сменя

Сподели:
249 Views

“Борусия” Дортмунд уволни Марко Розе, познато лице го сменя.

Ръководството на “Борусия” Дортмунд взе изненадващо решение да се раздели със своя   старши- треньор  –  Марко Розе. „Вестфалци“ са решили да освободят бившия специалист на “Борусия Мьонхенгладбах” след само един сезон начело на немския вицешампион.

В единствената изкарана година на „Сигнал Идуна Парк“, “Дортмунд” на Розе изпрати един незадоволителен сезон, в който “жълто-черният” тим не успя по никакъв начин да притесни “Байерн” Мюнхен по пътя на “баварците” към десетата поредна шампионска титла. В допълнение към това еврокампанията на тима приключи сравнително рано след тежко поражение с общ резултат 4:6  от “Глазгоу Рейнджърс”.

“Клубът и Марко Розе прекратяват своите взаимоотношения. Вследствие на интензивна сесия от анализи в четвъртък, включваща Розе, Ватцке, Цорк, Кел и Замер, клубът реши да продължи напред и пожелава на Марко Розе успех в следващото му начинание”, се посочва в официалното изявление на клуба в техния сайт.

 

Младият специалист си тръгва заедно с целия си треньорски щаб, като тепърва предстоят разговори относно бъдещият наставник на “Борусия”. Силно спрягано име от достоверния италиански журналист –  Фабрицио Романо,  е предшественикът на Розе –  Един Терзич. Той бе назначен временно на позицията старши-треньор на “Дортумнд”, печелейки Купата на страната   и изкачвайки тима в топ 4 след кошмарното начало на сезон 2020/2021. По този начин , той спечели симпатиите на много голяма част от фенската маса на тима.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.bvb.de/

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар