- Sesame Купа на България, БГ Футбол, Футбол

По време на Световното в Катар ще има мачове от “Sesame Купа на България”!

Сподели:
197 Views

По време на Световното в Катар ще има мачове от “Sesame Купа на България”!

БФС обяви на сайта си как ще запълни месеците ноември и декември.

Ето и съобщението:

“Ръководството на Българския футболен съюз и представители на клубовете от Първа професионална лига проведоха конструктивна работна среща, свързана с рамката на календара за спортно-състезателния сезон 2022/2023 г. На дискусията, организирана по лична инициатива на президента Борислав Михайлов, бе обсъдено отпимизиране на програмата предвид провеждането на Световното първенство в Катар през м. ноември – декември т.г.

Всички участници се обединиха около проекта, предвиждащ есенният дял от ППЛ да завърши на 18-20 ноември 2022 г. 1/16-финалите от турнира Купа България ще се проведат между 29 ноември и 1 декември, а 1/8-финалите – между 6 и 8 декември 2022 г. 11 декември пък бе оставена като свободна дата за провеждане на евентуални отложени двубои.

Началото на пролетния дял от шампионата на ППЛ бе изтеглено с една седмица – за 12 февруари 2023 г.

Пълната програма ще бъде публикувана след заседанието на Спортно-техническата комисия към БФС.

Участниците в кръглата маса изразиха категорично становище, че програмата за настоящия сезон в Първа професионална лига не трябва да бъде променяна, следователно финалът на турнира Купа България 2021/2022 г. ще се изиграе по график – на 11 май от 19:00 ч”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар