- БГ Волейбол, Волейбол

“Хебър” ще играе финал в efbet Супер Волей!

Сподели:
143 Views

“Хебър” ще играе финал в efbet Супер Волей!

“Тигрите” надвиха “Дея Спорт” в полуфиналната серия и ще  защитават титлата си.

Ето какво още съобщи сайтът на родната федерация по волейбол:

 


“Действащите шампиони и актуални носители на Купа България и Суперкупа България от Хебър Пазарджик ще имат възможност да добавят още един трофей във витрината си през този сезон. “Тигрите” надиграха без проблеми с 3-0 (25-14, 25-15, 25-21) отбора на Дея Спорт Бургас в Мач 3 от полуфиналната плейофна серия между двата тима. С три победи от три мача, лидерът от редовния сезон в мъжкия ни елит ще премери сили с Нефтохимик 2010 Бургас в опит да защити титлата си и да спечели трофея през сезон 2021/2022. По пътя си към финала пък Нефтохимик отстраниха с 3-1 успеха отбора на Монтана Волей.
“Тигрите” от Пазарджик ще имат психическо предимство предимство във финалните плейофи (където отново се играе до 3 победи от 5 мача) след като се изправиха срещу същия съперник в началото на сезона в битка за Суперкупата и след това срещнаха бургазлии отново на финала за Купа България през м.януари, като и двата пъти излизаха като победители.

Воденият от Камило Плачи отбор ще домакинства в първите два мача от финалната серия, които ще се състоят на 22-ри и 23-ти април, с начален час 18:30ч.
В последния си полуфинален двубой срещу Дея Спорт, Хебър наложи ритъма си на игра през всички три гейма. Още в началото на първия сет Брадли Гънтър и неговите съотборници заявиха своята доминация, натрупвайки комфортна точкова разлика (17-10) и без проблеми отвориха в своя полза. Дея Спорт опитаха да се противопоставят в началото на втория гейм, но пазарджиклии отново показаха по-добра игра и пречупиха противника. Най-завързан беше третият сет, в който състезателите на Венцислав Симеонов успяха да затруднят съперника си и дори да изравнят при 14-14. Въпреки че преследването в резултата продължи до самия край, Хебър беше безапелационен в края, подпчетавайки своя билет за Финалите.
Якопо Масари завърши като топ реализатор с 18 точки, а Тодор Алексиев и Брадли Гънтър се разписаха с по 12. За Дея, Тодор Вълчев и Георги Петров записаха по 9 точки всеки един”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар