- Други спортове, Худ. гимнастика

Два златни медала и един брознзов спечели родната художествена гимнастика от Световната купа в Ташкент! 

Сподели:
221 Views

Два златни медала и един брознзов спечели родната художествена гимнастика от Световната купа в Ташкент!

Това съобщи официалната страница   на родната федерация по художествена гимнастика във Фейсбук:

 

 

“ДВА ЗЛАТНИ И ЕДИН БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА БЪЛГАРИЯ СПЕЧЕЛИ ОТ СВЕТОВНАТА КУПА В ТАШКЕНТ АНСАМБЪЛЪТ НА БЪЛГАРИЯ
(обобщение на състезанието при ансамблите)
🥇🥇🥉🏆🏆🏆🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Ансамбълът на България в състав Вая Драганова, Женина Трашлиева, Петя Борисова, Елена Георгиева, София Иванова и Биляна Везирска спечели общо три медала – два златни и един бронзов от Световната купа в Ташкент.
След като в събота нашите момичета спечелиха златото в многобоя, вчера спечелиха златен медал във финала с 5 обръча и бронзов във финала с две топки и три ленти.
Тимът на България стана шампион на финала на композицията с пет обръча по-рано днес. Ансамбълът имаше известни неточности в изпълнението си, но получи най-високата оценка от 29.750 точки.
На второ място са домакините от Узбекистан с 26.900 точки, следвани от Казахстан с 24.000 и Азербайджан с 21.900 точки.
Българският ансамбъл, който вчера взе златото в многобоя, допусна много грешки в съчетанието с три ленти и две топки и остана на трета позиция от четири тима с оценка 23.500 точки.
Шампион в този финал е Узбекистан с 28.850 точки, а сребърните медали спечелиха гимнастичките от Казахстан с 24.200 точки.
Композициите на нашите момичета са класа, истински шедьоври, които разказват история с уред, тяло и танц. За съжаление, обаче, се допускат сериозни грешки и все още не можем да видим съчетанията по начина, по който са замислени да изглеждат и да въздействат.
Вярно е, че правилникът е нов, че всички допускат грешки, но е вярно и че Европейското първенство в Израел чука на вратата и нямаме право да допускаме някои от неточностите, които правим.
Но време има и вярваме, че старши-треньорът Весела Димитрова знае какво трябва да се направи, за да играе българският ансамбъл всеки път така, че залите да се вдигат на крака!
Медалите в Ташкент са си медали, заслужени и трябва да поздравим момичетата и българския щаб. От тук нататък ни чака много, много работа във всеки аспект от тренировъчната програма.
Поздравления за момичетата за техния са старши-треньо Весела Димитрова, нейните помощници Михаела Маевска, и Ясена Стойнева, за съдията за България на турнира Християна Тодорова, за балетния педагог на ансамбъла д-р Елица Луканова, за танцовия педагог на ансамбъла Елица Павликенова, за директора на националните отбори Деспа Кателиева, за кинезитерапевтите Георги Ряхов, Иван Вълчев и Ясон Петусис., за Мария Петрова- технически делегат – асистент от ФИГ на Исабел Саваде”

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар