- Други спортове, Худ. гимнастика

Евгени Димитров-Маестрото и “Куку бенд” за пореден път помагат на ансамбъла по художествена гимнастика

Сподели:
268 Views

Евгени Димитров-Маестрото и “Куку бенд” за пореден път помагат на ансамбъла по художествена гимнастика.

Известният пианист е направил специален аранжимент на песента “Лале ли си зюмбюл ли си”,   който  е подходящ за съчетание на ленти и топки,  а песента е в изпълнение на Невена Цонева.

Ансамбълът ще изпълни това съчетание на Световната купа в София, която ще се проведе в зала “Арена Армеец” от 8 до 10 април.

Това съобщи официалната страница   на родната федерация по художествена гимнастика във Фейсбук:

“Поредна подкрепа от Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Ку-Ку Бенд за българската художествена гимнастика!
За пореден път Евгени Димитров – Маестрото прави аранжимент на песен и музика за ансамбъл жени.
Този път, след желание на Весела Димитрова, талантливият музикант е направил музиката на ленти и топки “Лале ли си, зюмбюл ли си”
Песента е в изпълнение на Невена Цонева. Изключителният глас въздейства неописуемо на сетивата. Поради изискванията в новия правилник, музиката на съчетанията трябва да има две контрастни като динамика части. Финалната част Евгени Димитров-Маестрото и Ку-Ку Бенд са постигнали невероятна динамика, която те оставя без дъх!
Цялата музика е много силно въздействаща и в синхрон с фантастичната композиция е истински шедьовър.
Съчетанието е много трудно, много рисково и тепърва ще се изработва. Всичко специалисти, обаче са категорични, че когато се изиграе без грешка и с такъв въздействащ емоционално музикален съпровод, наистина ще е бъде истински спектакъл.
Песента „Лале ли си, зюмбюл ли си?“ е емблематична за цяла България, но най-вече за добруджанския край. След Освобождението в Добруджа се преселват големи групи хора от района на Тракия и Стара планина.
Това води до сливането на елементи от различни области, което обогатява и изпъстря фолклора на района.
Слави Трифонов и неговият екип нееднократно са помагали на националния ни отбор.
Незабравимо ще остане съчетанието с топки, поставено от Илиана Раева 2012 година, с аранжимента на Маестрото на “Лунната соната” с кавал и вокал, което до днес се дава за пример на съдийски международни семинари за най-артистична и музикална композиция.
Весела Димитрова също се довери на Евгени Димитров -Маестрото и вярваме, че съвсем скоро тази вълшебна композиция ще завладее света на художествената гимнастика.
Слави Трифонов многократно е подкрепял “златните момичета” и тази година отново го прави.
Тази седмица, на 8-ми април стартира Световната купа в София, в зала “Арена Армеец”, където нашите момичета ще покажат новите си композиции.
“Лале ли си, зюмбюл ли си” ще е едно от тези съчетания, което за първи път ще участва на състезание в изпълнение на новия ни отбор!
Желаем успех на всички български гимнастички!
Елате да ги подкрепите!
Те заслужават”!

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: Жоро Манолов, https://www.slavishow.com/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар