- БГ Футбол, Национален отбор, Футбол

Юношеският национален отбор по футбол до 17 години се класира за Евро 2022!

Сподели:
440 Views

Юношеският национален отбор по футбол до 17 години се класира за Евро 2022!

Тимът на Йордан Петков е сред най-добрите втори отбори във всички групи, което автоматично го класира за първенството!

Ето какво съобщи сайтът на БФС:

“Юношеският национален отбор на България до 17 г. зарадва всички фенове на футбола у нас със страхотно представяне по време на Елитния кръг на Евро 2022. „Лъвчетата“ на селекционера Йордан Петков днес узакониха класирането си за финалите на континенталната надпревара след равенство 2:2 срещу Република Ирландия, което им отреди второ място в група 8 след домакина Португалия. Тимът ни спечели виза за еврофиналите в Израел през май, след като се нареди сред 7-те най-добри втори отбора в 8-те групи на Елитния кръг.

Постижението на момчетата ни е изключително, тъй като освен с тежки съперници като Португалия, Финландия и Ирландия, преди това те се справиха и с Хърватия и Сърбия – едни от най-продуктивните школи в световния футбол. Така България напълно заслужено се нарежда сред 16-те най-добри отбора в Европа, които след месец и половина ще си оспорват континенталната корона.

 

Вчера  тимът ни изигра поредния си силен двубой и само малшансът му попречи да се поздрави с успеха срещу Ейре. В началото Божев се намеси решително при удар на Тете, но след това „лъвчетата“ взеха превес и в 13-ата резултатът беше открит. Райчев се възползва от грешка в изнасянето на ирландците, излезе на отлична позиция и порази целта за 1:0. Последваха силни изяви на българския тим, а Митков на два пъти пробва силата на удара си от дистанция, но и двата му опита се оказаха неточни. В 41-ата минута резултатът беше удвоен. Кирев бе близо до гола, вратарят на Ирландия спаси, но топката попадна в Райчев, който бе безкомпромисен – 2:0 за България. В началото на втората част тимът на Йордан Петков пропусна шанс да реализира за 3:0, а в 59-ата минута Роко Вата намали резултата след центриране от пряк свободен удар – 1:2. Петнайсет минути преди края пък централният защитник Сам Къртис реализира за крайното 2:2.

Равенството обаче не успя да помрачи радостта на нашите момчета, които и по време на минитурнира в Португалия доказаха, че са сред най-силните отбори на континента.

Съставът на България: 1. Божев, 7. Атанасов, 6. Георгиев, 5. Маринов, 3. Цонев, 18. Нгуен До, 8. Стоянов, 10. Митков, 9. Райчев, 19. Кирев, 11. Маринов

Селекционер: Йордан Петков

 

Голмайстори: 1:0 Райчев 13, 2:0 Райчев 41, 2:1 Вата 59, 2:2 Къртис 75″

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: bfunion.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар