- Бойни спортове, Бокс, Други спортове

Боксьорът Радослав Росенов е Европейски шампион за мъже до 22 години!

Сподели:
182 Views

Боксьорът Радослав Росенов е Европейски шампион за мъже до 22 години!

Той спечели титлата в категория до 60 кг.

Ето какво съобщи сайтът на родната федерация по бокс:

“Радослав Росенов спечели златен медал от Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Пореч, Хърватия. Носителят на Купа „Странджа“ затвърди превъзходството си в категория до 60 килограма, след като срази украинеца Максим Власюк с 5:0 съдийски гласа. 18-годишният ни талант продължава с впечатляващото си представяне при мъжете и отново показа, че го очаква много сериозно бъдеще.

Росенов проведе много умно срещата, като не позволи на по-високия си съперник да вземе предимство. Вместо това националът ни се отличи с чудесен ритъм, перфектни отклони и точни попадения, с които буквално отчая противника си. Българинът поведе по убедителен начин след първите два рунда, печелейки солиден превес в тях. Това принуди украинеца да се хвърли отчаяно напред, което пък позволи на Росенов да контрира действията му и да си подпечата още по-категорично победата.

Другият ни финалист – Рами Киуан ще боксира във вечерната сесия. По програма той трябваше да изиграе своя мач 30-ина минути след Росенов. Тъй като се изправя срещу представителя на домакините Габриел Веочич обаче, организаторите са преместили срещата в късния сеанс. Националът ни ще атакува златото при 75-килограмовите”.

 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.bgboxing.org/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар