- БГ Футбол, Футбол

Димитър Бербатов: Конгрес в петък трябва да има!

Сподели:
187 Views

Димитър Бербатов: Конгрес в петък трябва да има!

Кандидатът за президент на БФС даде брифинг, на който заяви, че Конгресът на 18 март трябва да се състои и не може да бъде отменен.

Ето най-важното от думите на Бербатов, цитирани от https://dsport.bg:

“Причината за тази пресконференция е да ви информираме какво се случва в момента с кандидатурата ми за президент, Конгреса и подписката.

Направихме пак обиколка с моя екип, обиколихме отборите и споделихме идеите и плановете си както трябва когато си кандидат за президент на БФС. Видяхме желанието им за промяна, което личеше по начина по който участваха. Видяхме и разочарованието. Имат идеи да бойкотират първенствата, което е много радикално и не искаме такова нещо. Промяна, за която се борят все още нищо не се случва. Щом клубовете са си подали документите в срок, надявам са, че са много, защото те самите нямаха време да реагират. Независимо кой подкрепят. 26 клуба с електронен подпис са подали моята кандидатура, затова нямам право да се откажа.

Тази подписка е внесена на 31 януари, днес е 15 март и съдия още не се е произнесъл. По закон 1/3 трябва да се направят тези подписи и да сев ходират в съда и това производсто да сер еши в бърз и кратък срок. В момнета месец 15 дни няма решение-. Разбрахме, че някои от клубовете са поискали съдията да си направи отвод. Не мога да ви лъжа – ситуацията е такава, че като се събраха подписите тръгнаха да се събират контрадекларации. Тези контрадекларации се входират в съда и там трябва съдията да ги отхвърли или вземе под внимание. Давам пример с миналото такова производство и беше взето за кратко време решението, защото по закон събрал ли си подписи трябва да се назначи Конгрес. В момента се дава възможност да се събират контрадекларации, ако се съберат достатъчно се обезсмисля цялото това нещо. Някои са поискали отвод на съдията заради това нещо. Малко е бъркотия и каша. Юридически хватки се прилагат. Допитал съм се до адвокати.

Или ще има някакъв Конгрес, или ще се попречи да се проведе такъв законен. БФС се опитва пак да направи схема да не бъдем допуснати на Конгрес, а такъв да се състои. За това всеки клуб, който е издигнал легитимно делегат и е подал документите в деловодството на БФС в срок се счита, че делегатите им са валидни и могат да участват на Конгрес. Дори да не са им приети документите, се приема, че тези документи са валидни. Призовавам всички клубове, които са излъчили делегати, че според мен е редно в петък да бъдат пред НДК зала 3. Аз и моят екип ще бъдем там. Заповядайте да отразите какво се случва. Петък, 10:30ч – ние ще бъдем там. Призовавам министърът на спорта да изпрати представители на инспектората, за да наблюдават и те какво се случва, тъй като ММС все пак издава лиценз на БФС. Залата е резервирана за 17-и и 18-и март. По принцип се запазват зали за 2 дни, ако има да се монтира нещо в залата. Защо е запазена такава голяма зала?! Ние ще бъдем там, защото Конгресът не може да бъде отменен. Ще бъдем там.

Информирали сме УЕФА, ФИФА. Никой не иска да се стига до крайности. Всичко е изпратено към ФИФА, сезирали сме ги. Чакаме и от там отговор.  Търсим обединение. Това всичко започва от нормален легитимен конгрес. Нямаше дас ме тук сега ид а говорим всичко това, ако досега се беше провел честен и прозрачен Конгрес. Не ми се иска до там да се отнема лиценза на БФС, защото това е процедура с последици”, каза Бербатов. 

Бившият футболист допълни, че мандатът на сегашното ръководство на БФС е изтекъл на 16 февруари.

SPORTS24 – Спортни статии и анализи категорично подкрепя и застава зад кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС! 

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: Twitter

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар