- efbet Лига, БГ Футбол, Втора и трета лига, Футбол

Клубовете от efbet Лига вече могат да картотекират до 20 играчи извън ЕС!

Сподели:
338 Views

Клубовете от efbet Лига вече могат да картотекират до 20 играчи извън ЕС!

Решението е взето от БФС на 14 февруари.

Бройката за картотекиране на играчи извън ЕС, играещи във Втора лига е до 5.

Това потвърди сайтът на футболната ни централа:

“Българският футболен съюз уточнява, че промените в правилата за картотекиране и участие на чуждестранни футболисти в ППЛ и ВПЛ са приети по инициатива на Професионалната футболна лига и на самите клубове. Промените са комуникирани с тях, тъй като нито една европейска федерация няма практика да отчита публично всяко свое оперативно решение.

След приетите корекции бройката на позволените чужденци в клубовете от ППЛ и ВПЛ и съотношението между чужденци и българи се запазва, като единствено се премахва факторът „националност“.

Тази политика е наложена във водещи европейски държави като Германия, Португалия, Хърватия, Унгария и т.н., заради финансовите и спортно-технически ползи за клубовете от привличането на таланти извън ЕС, а също и за националните отбори, които биха могли да ги използват впоследствие – често срещана практика в модерния футбол.

Подчертаваме, че всяко решение на БФС е в интерес на клубовете и е стратегически обосновано и базирано както на принципите на УЕФА, така и на законите на Република България”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: bfunion.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар