- Германия, Европейски футбол, Футбол

“Байерн” Мюнхен започна годината със загуба в Бундеслигата

Сподели:
220 Views

“Байерн” Мюнхен започна годината със загуба в Бундеслигата.

Двубоят, игран снощи се проведе при обилен снеговалеж.

Тимът на Юлиен Нагелсман започна да атакува още  от първата минута, като вратарят на гостите – Ян Зомер,  се намеси много добре след шутове на Серж Гнабри и Роберт Левандовски.

В 18-ата минута Гнабри свали с глава за Томас Мюлер, а той без да се бави подаде за Левандовски. Полякът се обърна фронтално към вратата и с хубав изстрел реализира.

В 27-ата минута Флориан Нойхаус овладя едно центриране  в наказателното поле и с шут отблизо изравни.

“Борусия Мьонхенгладбах” шокира домакините 4 минути по-късно, тогава Щефан Лайнер засече прекрасно с глава центриране от корнер.

Докрая на първата част отборът на Адолф Хютер имаше чудесни възможности  да увеличи преднината си, но Свен Улрайх ги отрази. Трябва да отбележим, че вратарят, който замени заразения с Коронавирус – Мануел Нойер, се представи  на доста прилично ниво.

В последната минута на първата част Роберт Левандовски стреля в гредата. При добавката удар на Томас Мюлер бе избит пред голлинията.

И двата тима имаха положения за гол през второто полувреме, но до попадения не се стигна.

Така, “Байерн” Мюнхен загуби за 3-ти път от началото на сезона, но продължава да е лидер в класирането, имайки 10 точки преднина пред “Борусия” Дортмунд.

“Борусия Мьонхенгладбах” е 11-и.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар