- Други спортове, Зимни спортове

България с успехи в ските и сноуборда!

Сподели:
330 Views

България с успехи в ските и сноуборда!

Камен Златков  и Алберт Попов се класираха в топ 20 на Световната  Купа! 

Ето какво пише фейсбук страницата на родната федерация по ски:

“Алпийците ни с исторически успех в Световната купа
Алберт Попов и Камен Златков направиха най-хубавия коледен подарък за всички фенове на ските в България. Двамата заедно влязоха за първи път в точките за Световната купа. Това стана по време на нощния слалом за СК в Мадона ди Кампилио (Ит) , където Алберт завърши 11-и, а Камен е 19-и, като за първи път той влиза в топ 30 на най-добрите в света. За последно двама българи са влизали в топ 20 на Световната купа на комбинацията в Мадона ди Кампилио на 20 декември 1983 г. Тогава Петър Попангелов е 11-а, а Митко Хаджиев е 14-и.
Със спечелените точки тази вечер Алберт вече има 39 за Световната купа и заема 14-о място в класирането в дисциплината слалом. С 12 т пък Камен е 28-и в същото подреждане. Алберт Попов влиза за 17-и път в точките за Световната купа. Победата в Мадона ди Кампилио тази вечер бе за световния шампион за 2021 Себастиан Фос Солевог (Нор). Идната седмица на 28-и и 29-и Попов и Златков ще карат и в България в слаломите за Купа “Юлен” на Банско.
Браво момчета”!

Радослав Янков пък се класира 7-и на паралелния гигантски слалом в Кортина д’Ампецо.

Ето какво съобщи сайтът на федерацията по ски:

“Силното представяне на Радослав Янков в Световната купа по сноуборд продължи и днес. На паралелния гигантски слалом в Кортина д’Ампецо (Ит) националът ни зае седмо място. Той бе девети в квалификацията, но на осминафинала победи Александър Пайер (Ав). В битката за топ 4 Радослав се спусна с италианската звезда Роналд Фишналер, който го надви накрая с 0,17 сек. Така след седмото място на паралелен слалом в Баной днес Радо отново е седми за Световната купа. Победата в Кортина д’Ампецо бе за Дарио Кавиезел (Швейц). В класирането за голямата СК в паралелните дисциплини Радослав Янков е 14-и с 82 т. Лидер е Санхо Ли (Кор) с 300. За малката купа на ПГС българинът е 15-и с 46 т, а води отново Ли с 220 т”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.facebook.com/BulgariaSkiFederation/photos/pcb.4444047215704710/4444036135705818/


About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар