- Други спортове, Худ. гимнастика

Боряна Калейн остана без медал на бухалки и лета

Сподели:
339 Views

Боряна Калейн остана без медал на бухалки и лета.

Тя направи само една грешка, но завърши четвърта с обща оценка от 26.200 точки.

На лента Калейн е пета с 21.000.

Татяна Воложанина е осма с 21.900.

Това съобщи официалната страница   на родната федерация по Художествена гимнастика във Фейсбук:

 

 

“Четвърто, пето и осмо място за България в днешния ден на финалите на Световното първенство в японския град Китакюшу
(обобщение на квалификациите, автор Юлиана Кесарова)
С финалите на бухалки и лента приключиха финалите на провеждащото се Световно първенство в Япония.
Боряна Калейн днес, както и вчера участва и на двата финала.
Не беше денят на Боряна днес, тя допусна грешки и след изпускане на бухалките получи оценка от 27.100, което я нареди за пореден път на четвъртото място на този шампионат. Вчера Боряна има две четвърти места – на обръч и топка.
На лента Калейн започна много добре, но отново миг разконцентриране и изпускане, както се казва от нищото я остави на осмото място в турнира с оценка от 21.000т.
Втората ни представителка Татяна Воложанина се класира днес във финала на лента и изигра композицията си по отличен начин, което и донесе оценка от 21.900 се класира на пето място във финала.
Повече от отличен дебют за Татяна – попадане в два финала и класиране на девето място в квалификациите за многобой, което и дава право заедно с Боряна Калейн да стартира в по-силната група А в събота.
Припомняме, че първите 18 ще започнат от нулата борбата в събота, където ще се раделят на две деветки – в поток В класиралите се от 10-то до 18-то място и в поток А класиралите се от първо до 9-то място.
Всеки, който се интересува от нашия спорт знае какво означава да излезеш на първи такъв огромен форум, да влезеш на два финала и да се класираш в групата на най-добрите!
За Боряна мина една тежка първа фаза на това първенство! Твърдо вярвам, обаче, че в събота тя има всички шансове да покаже какво може, да се успокои, да излезе без никаква мисъл за медали и класиране, а просто да си изиграе програмата без грешка! Толкова пъти е показвала, че може, вярвам, че ще го направи и сега!
Вярваме във вас, Бубе и Таня и твърдо сме убедени, че ако си изиграете всичко без грешка ще можем да се поздравим с медал в многобоя!
Поздравления за Боряна и Татяна, за личните им треньори – Марияна Памукова – на Боряна Калейн и Силвия Стойнева – на Татяна Воложанина, Поздравления за Бранимира Маркова – главен мениджър на национален отбор-жени – индивидуално, за Деспа Кателиева – директор на националните отбори.
Поздравления и за съдията ни Филипа Филипова, за Мария Гигова – член ТК на ФИГ, за всички, които се трудят, помагат и са до момичетата и в победи, и в трудни дни!
Поздравления за президента на БФХГ, която е всеки един миг до момичетата, макар и този път да е с тях в мислите си и да ги чува и подкрепя от София. Поздравления за Росина Атанасова – генерален секретар на БФХГ, за вицепрезидентите на БФХГ Мария Петрова и Невяна Владинова!
Поздравления за Маргарита Будинова – танцов педагог на национален отбор-жени (индивидуално), за Радул Роглев хореограф и балетен педагог на отбора, за кинезитерапевта Иван Вълчев.
Шампионка на бухалки стана Дина Аверина (Русия) с 27.100 точки, а втора и трета са съответно Арина Аверина (Русия) с 26.750 точки и Анастасия Салос (Беларус) с 26.400 точки.
За Дина Аверина това е 16-а световна титла в кариерата й.
На лента дебютантката Татяна Воложанина се класира пета с оценка 21.900 точки, от които 13.800 за трудност.
Вчера Воложанина завърши седма на финала на топка.
Боряна Калейн допусна грешка на лента и остана осма с 21.000 точки.
Златото на лента взе Алина Харнаско (Беларус) с 23.950 точки, а рускините Дина Аверина и Арина Аверина завоюваха сребърното и бронзовото отличие с 23.900 точки и 23.450 точки.
Руският щаб подаде констатации и за двете оценки, но те останаха непроменени.
Утре Световното първенство в Япония продължава с финала на многобоя при ансамблите.
крайно класиране:
финал бухалки: 1. Дина Аверина (Русия) – 27.100 точки, 2. Арина Аверина (Русия) – 26.750 точки, 3. Анастасия Салос (Беларус) – 26.400 точки, 4. Боряна Калейн (България) – 26.200 точки
финал лента: 1. Алина Харнаско (Беларус) – 23.950 точки, 2. Дина Аверина (Русия) – 23.900 точки, 3. Арина Аверина (Русия) – 23.450 точки, 5. Татяна Воложанина (България) – 21.900 точки, 8. Боряна Калейн (България) – 21.000 точки”

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: БФХГ, Анна Недкова

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар