- БГ Футбол, Футбол

Борислав Михайлов е преизбран за президент на БФС! Плюс цялата хронология на събитието!

Сподели:
713 Views

 

Конгресът започва в 10:00 часа, като пред НДК се събраха фенове, които подкрепят Димитър Бербатов.

Собственикът на “Левски”  – Наско Сираков, говори пред БТВ, заявявайки, че трябва промяна във футбола у нас,  кандидатът, който  ще подкрепят “сините” е Борислав Михайлов.

На влизане Димитър Бербатов, каза, че той и неговият екип са “морални победители”, тъй като са докарали нещата до този Конгрес.

Журналистите не са допуснати в залата, те са в пресцентъра на НДК, където има монитор с картина от Конгреса, но без звук!

Ето какво каза Димитър Бербатов пред делегатите, цитиран от колегите от 

 

Димитър Бербатов се включи на живо от залата в своя Фейсбук ! Гледайте тук!

Броят на делегатите в залата е 483.

Излъчването от профила на Бербатов беше прекъснато.

Екип на авторитетната медия – “Sky Sports”, също отразява събитието.

В същото време, делегатът на “Балкан” Варвара – Георги Градев, не бе допуснат до залата, тъй като според БФС подписите, с които Градев е издигнат за делегат били фалшиви. Той съобщи, че ако Боби Михайлов бъде избран за президент, то “Балкан” ще оспорва решенията от Конгреса.

В 11:50 часа мандатът на Боби Михайлов беше прекратен, което значи, че ще има избор за нов президент. Същото се случи и с досегашния Изпълком. В момента кандидатите за президент говорят пред делегатите, а след това предстои гласуване за президент.

Ето какво заяви Димитър Бербатов пред делегатите, цитиран от https://dsport.bg/:

“Заедно сме най-силни и най-сплотени. При заедно няма един човек, който решава. Заедно е повече от един само така ще надграждаме. Не сме по-слаби от държавите до нас, но те вече тръгнаха много по-напред. За да ги настигнем трябва да се обединим, а не да се разединяваме и да работим заедно. Време е да създаваме, а не да забравяме. Да градим, а не да рушим, но това пак става само заедно като отбор. Вашият вот е важен. Всички имаме деца, всички сме родители. Грижим се за бъдещето на децата ни и на любимия ни спорт. Има представители на УЕФА и ФИФА, благодарим им, че са тук и дано станат свидетели на демократично гласуване. Заедно, всички обединени, сте повече от един, но на моменти се забравя. Това пише и на Народното събрание. Всеки един глас е важен. Гласувайте по съвест и за доброто на българския футбол. Сега е време да покажете уважението един на друг за по-добро бъдеще на децата ни и на любимата ни игра. В необичайно време се изискват смели и необичайни неща. Тези неща не са част от моята реч. Докато гледах и чувах какво се случва – всичко идва от сърцето. На базата срещите, които правихме. Честен съм и откровен. Бъди винаги честен и откровен. Гласувайте по съвест за този кандидат, когото прецените”.

Георги Захариев:

“Целта на моята кандидатура бе да повдигна дебат по проблемите на футбола – футболни неща, методики, но това не се получи. Благодаря на всички медии, които ми дадоха шанс да покажа вижданията. Вината за липса на дебат е на Борислав Михайлов, който го избягваше и не искаше да застане срещу другите кандидати”.

„Имах идея да покажа идеи, но виждайки какво се случва се отказах. Много сме далеч от всичко. Нямаше програми. Програмата на Борислав Михайлов е вече изминала и казаха, че е преизпълнена. Ако  това е преизпълнена програма няма смисъл да се пиши програма“, каза още Георги Захариев.

Ивайло Дражев:

“За тези млади хора, които не ме познават. Собственик съм на автентичния клуб “Черноморец” Има много собственици на клубове които направихме игрища школи и стадиони, а не можем да участваме във футбола. Надявам се да сте обективни. Залата обикновено не претегля делегатите по техничте възможности. Не смятам да излагам някакви нови виждания. Мисля, че БФС е доживял за едно по-сериозно управление. Управителният орган представлява сдружението, не президента. Няма логика един човек да управлява системата на БФС. Затова общото събрание на зоните трябва да изират своите предстватиле. За да не може след това администрацията да се оправдава. Тези представители на зоните, трябва да са част от Изпълкома.Организацията трябва да бъде обединенато. Нямаше нужда цялото министерство на вътрешните работи да е отвън. Нямаше нужда от толкова охрана. Ние не сме престъпници. Струва ми се, че сезон пролет-есен е по-подходящ за провеждането на първенството у нас предвид атмосферните условия. Другото ми предложение е относно участието на чужденците в първенството. Мога да ви кажа, че в момента, в който Черноморец започна да играе само с млади български момчета, тогава видяхме нашите успехи. Броят на чужденците трябва да бъде намален – трябва да са някакви изключително открояващи се”.

Христо Христов бе изключително кратък в изказването си, обявявайки се в подкрепа на промяната.

Борислав Михайлов коментира:

” Успяхме да изпълним много. За да не бъде голословен ще акцентирам върху някои основните цели. Целта за минимум 100 000 регистрирани футболисти. Имаме 105 хил. При мъжете и 4 хил. при жените. Обещахме да инвестираме 4 млн. лева в инфраструктура, но само за година и половина бяха изградени 6 комплекса от минифутбол, а още 7 са в подготовка. Сумата надхвърля 12 млн. лева. Дигитализацията бе въведена успешно. По отношение на работата в ДЮШ. БФС закупи и адаптира методологията за адаптиране на таланти на Аякс. Създадохме и отдел „Масов футбол“, който организира турнири кампове. Продължихме да осигуряваме на отборите от трите лиги най-качествените топки и пособия и стимулирахме финансово футболните клубове. БФС добавя средства от собствения си бюджет за отборите от трите лига към програма „Солидарност“. Завишените лицензионни критерии доведоха до по-качествен продукт, който се играе на по-качествени терени и телевизионно излъчване. Всичко това доведе и до прогрес на клубно ниво. След тежък преходен период и смяна на поколенията мъжкият национален отбор следва стратегия за подмладяване и изграждане на състав, който да се бори за голям форум. Въведохме системата ВАР, за която инвестирахме 2 млн. евро от бюджета си. БФС е отворен към иновациите и се вслушва във футболната общественост. Онези, които ме познават знаят, че не обичат да лежа на лаври и съм решен да продължим развитието на футбола. Ще въведем програма за стимулиране на клубовете за развитие на млади български играчи. Всеки клуб, който участва във формирането на таланта, получава отчисления за всяка минута, която записва в професионалния футбол. Искрено вярвам, че подобна е по-полезна от рестриктивни правила и ограничения ограниченията. Поемем транспортните разходи за аматьорския футбол, като дигитализираме процеса по картотека на футболистите и поемем транспортните разходи за децата и юношите в аматьорския футбол. Ще продължим добрата съвместна работа с клубовете, за да ги улесним при кандидатстване за програми за развитие.Ще започнем процедура за изграждане на нов национален стадион. Ще изпращаме треньори на специализация в чужбина и ще намалим цената на УЕФА C лиценз”.

Христо Христов и Георги Захариев обявиха, че се оттеглеят от битката и подкрепят Димитър Бербатов!

Димитър Бербатов пусна нов кратък лайв във Фейсбук от екипа му поискаха да има наблюдатели по време на броенето на гласовете. Предложението бе прието! Лайфът вижте тук! https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=431541741671937&t=22

В момента тече гласуването за нов президент!

Гласуването приключи, стартира броенето на гласовете!

Димитър Бербатов отново се включи на живо, гледайте тук!

По официална информация Борислав Михайлов е преизбран с 241 гласа, Димитър Бербатов има 230 гласа. А трима делегати не са гласували. Тези гласове можеха да доведат Конгреса до балотаж , а има и една невалидна бюлетина.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар