- БГ Футбол, Национален отбор, Футбол

Младежите разбиха Гибралтар с 5:0

Сподели:
229 Views

Младежите разбиха Гибралтар с 5:0.

Европейската квалификация се игра на стадион “Славия”.

Ето какво пише сайтът на БФС:

 

“Младежкият национален отбор на България постигна изразителен успех с 5:0 срещу състава на Гибралтар в двубой от група „Е“ на европейските квалификации. Под непрестанния проливен дъжд на столичния стадион „Славия“ избраниците на Александър Димитров не оставиха съмнение кой е по-класният отбор и отказаха съперника още в първия половин час, в който капитанът Владимир Николов реализира хеттрик.
До почивката се разписа и Мартин Петков, а Димитър Стоянов оформи крайния резултат в 63-ата минута.
Нашите започнаха мача вихрено и още в шестата минута Филип Кръстев стреля опасно, вратарят на гостите изби, но Николов довкара за 1:0. Пак той бе точен в 25-ата минута, реализирайки дузпа за нарушение срещу Димитър Стоянов. Третото попадение на нападателя стана факт в само 120 секунди по-късно след прецизен удар с глава.
Осем минути преди края на първото полувреме Станислав Шопов проби и намери Мартин Петков, който реализира за 4:0.
В началото на втората част съставът на Гибралтар остана с човек по-малко заради реплика към съдията, а младите „лъвове“ бързо се възползваха и направиха резултата разгромен след гол на Стоянов.
С успеха България се изкачи на второто място в групата с шест точки, а във вторник тимът на Александър Димитров посреща един от основните си конкуренти в групата – състава на Швейцария”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар