- Голям шлем, Тенис

Ема Радукану написа история, печелейки US Open!

Сподели:
172 Views

Родената в Канада британка Ема Радукану продължава да изживява своето чудо на US Open. 18-годишната красавица стигна до финал след успех над Мария Сакари с 6:1, 6:4. Радукану е родена в Канада, баща й е румънец, а майката й китайка.
Във финалната среща тя ще се изправи срещу 19-годишната Лайла Фернандес, която се справи срещу номер 2 в световната ранглиса Арина Сабаленка с 7:6(3), 4:6, 6:4.
Това е повече от сензационен финал, тъй като в него ще се срещнат две тийнеджърки, което се случва за първи път от 1999 година насам, когато на финал играха Мартина Хигинс и Серина Уилямс.
В началото на мача британката трябваше да спасява 7 точки за пробив в първите си два сервис-гейма, но успя да ги спечели, като междувременно самата тя направи два поредни пробива и набързо поведе с 5:0. Сакари върна един гейм, но това не бе достатъчно и Радукану затвори първия сет с категоричното 6:1
Малко по-труден бе вторият сет, но въпреки това напористата тенисистка успя да го затвори с 6:4.
Голямото предимство на Радукану в мача бе нейният сервис. Тя успя да вкара 71% първи сервиси и спечели 72% от точките, когато това се случваше. Сакари също и помогна с цели 33 непредизвикани грешки, срещу само 17 на британката.
Така Радукану достигна до първия си финал в турнир от Големия шлем в кариeрата си, при второто си участие, след като по-рано през годината игра и на “Уимбълдън”, където също се представи доста силно, достигайки до 4-ия кръг.

Автор: Лора Николаева , https://dsport.bg/ema-radukanu-napisa-istoria-pecheleiki-us-open.html#parent=section Снимка: Twitter 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар