- БГ Футбол, Футбол

Официално: Антон Зингаревич е новият собственик на “Ботев” Пловдив!

Сподели:
284 Views

Официално: Антон Зингаревич е новият собственик на “Ботев” Пловдив!

Той придоби 99% от акциите на клуба.

Ето какво пише  сайтът на  пловдивчани:

“Компания на руския предприемач Антон Зингаревич придоби 99% от акциите на Ботев Пловдив от досегашния едноличен собственик – Сдружение „ПФК Ботев. Цената на трансакцията е символичният 1 лев, като за същата сума новият собственик се задължава да върне ценните книжа на Сдружението, ако реши да напусне клуба.

Сделката се случва след неколкомесечни преговори в напълно приятелска и партньорска атмосфера и след като Сдружението, благодарение на феновете, изкупи задълженията към „Рент Мениджмънт“, а след това, на 21 февруари придоби и 39% от книжата, дотогава собственост на ТЦ-ИМЕ АД – в несъстоятелност.

 

Сделката по продажбата на акциите е придружена и от други промени, например в Устава, съобразени с исканията на новия собственик, но ненарушаващи принципите на Ботевизма.

Сдружението предоставя ексклузивни права за ползване на емблемата на клуба за времето на действие на договора, както и право новият собственик да поиска да я придобие до 3 години след подписването на споразумението. Ако това се случи, Общо събрание на Сдружението трябва да реши дали да разреши придобиването.

Сдружението също така, като член на БФС, предоставя правото на клуба за участие в efbet Лига.

Промяната в собствеността на най-стария съществуващ футболен клуб в България е придружена и от промяна в Борда на директорите. Новият мениджърски екип се състои от трима члена – г-н Антон Зингаревич, г-н Даниел Серехидо, който е и изпълнителен директор на клуба, както и адв. Слави Микински.

„Щастлив съм, че дългоочакваната от всички привърженици на Ботев новина е вече факт. Радвам се, че Ботев има нов собственик и мениджъри с модерна визия и голям опит“, каза председателят на Сдружение „ПФК Ботев“ г-н Радослав Кошински”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://dsport.bg/

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар