- АТР, БГ Тенис, Голям шлем, Тенис

Григор Димитров срещу Фернандо Вердаско на старта на “Уимбълдън”

Сподели:
193 Views

Григор Димитров срещу Фернандо Вердаско на старта на “Уимбълдън”.

Испанецът се намира на 102 позиция в Световната ранглиста.

Ето какво още съобщи сайтът на родната федерация по тенис:

“37-годишният испанец Фернандо Вердаско е първият съперник на Григор Димитров на “Уимбълдън”. Това отреди тегленият днес жребий за основната схема на Откритото първенство на Великобритания – трети за годината турнир от Големия шлем по тенис.

Понастоящем Вердаско е №102 в световната ранглиста, а Димитров е №21 и е поставен под №18 в “Ол Ингланд Клъб”. Досега Григор е играл седем мача срещу испанския левичар, като българинът е спечелил четири от тях, включително последната им среща в Барселона през 2019 г.

Ако отново преодолее ветерана, във II кръг в Лондон хасковлията ще играе срещу казахстанец – Михаил Кукушкин или Александър Бублик. Потенциален съперник на Димитров в III кръг е №14 в схемата Хуберт Хуркач от Полша. Първата ни ракета попадна в потока на световния №2 Даниил Медведев, когото може да срещне на 1/8-финал”.

Стана ясно, че две от топ имената ще пропуснат турнира, като това са Симона Халеп и Доминик Тийм. Те имат травми. Същото се отнася и за Рафаел Надал, който няма да участва и на Олимпиадата в Токио.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://bgtennis.bg 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар