- Бойни спортове, Други спортове

България спечели Европейската титла по кикбокс!

Сподели:
442 Views

България спечели Европейската титла по кикбокс!

Първенството се проведе в град Карловац, Хърватия.

Това съобщи сайтът на българската федерация по кикбокс и Муай Тай:

“България спечели безапелационно Европейската купа по кикбокс в Карловац (Хърватска). Надпреварата се проведе през изминалия уикенд (28-30 май) под егидата на WAKO, а страната ни подаде рекордния брой от 462 заявки за участие. Общо 1713 кикбоксьори от 27 държави и 107 спортни клуба премериха сили в оспорваните двубои във всички стилове на „Ринг“ и „Татами“. Това беше първото международно състезание за родните спортисти, които за пореден път доказаха класата си, оглавявайки класирането.

Българите се представиха повече от страхотно, прибирайки се у нас с впечатляващата колекция от 317 медала (114 златни, 84 сребърни и 119 бронзови). На „Ринг“ извоювахме общо 34 медала (13 златни, 8 сребърни и 13 бронзови), а на „Татами“ се отчетохме с 283 отличия (101 златни, 76 сребърни и 106 бронзови).

 

Успехът за нашите бойци е двоен: С общо 151 медала българският „Стар Тийм“ триумфира в клубната надпревара в конкуренция от още 111 отбора. Столичани спечелиха 48 златни, 40 сребърни и 63 бронзови отличия. На втората позиция се нареди унгарският клуб Kiralyteam Kickboxing Academy“ със 114 медала. Бронзът отиде отново при български тим – „Масару“ надделяха над останалите си конкуренти с 84 медала.

След финала националния селекционер Владимир Вълев коментира:

Състезанието беше с голям брой участници като част от конкуренцията бяха европейски и световни шампиони. Доволен съм от представянето на отбора, както и от екипната работа на треньорите! С боен дух и желание за победа националите завоюваха много медали, но най-ценната награда е опитът, който натрупаха. Треньорският щаб наблюдава и обсъди силните и слабите страни, анализира върху какво да се работи за постигане на най-добри резултати. Радва ни психическото израстване на голяма част от отбора, което е в основата на успеха. Благодаря на ръководството на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай (БККМТ), на състезатели и треньори за това, че бяхме единни и мотивирани, уповаващи се на сила, доверие и взаимно уважение! Точно така трябва да изглежда един национален отбор!

Председателят на БККМТ Галин Димов заяви:

Смятам, че българските отбори се представиха повече от блестящо. Смело мога да кажа, че в българския отбор имаше огромно желание и старание за победа и разбира се резултатите го доказаха. Националният ни отбор заедно с разширения състав участваха основно в дисциплините на „Ринг“, но в „Татами“ стиловете се включиха и трите ни най-силни отбора – „Стар Тийм“, „Масару“ и „Радулов“, които също имат няколко национални състезателя в състава си. Няма как да не отбележа, че на „Татами“ имахме национални състезатели с по над 5 спечелени титли в различните стилове и теглови категории. Смятам, че в България има възможност за приемане на шампионат от такъв ранг и ще работим в тази посока. Много съм доволен от целия треньорски екип. Знаете, че и тримата треньори на водещите „Татами“ клубове са част от треньорския щаб на конфедерацията – Иван Георгиев, Иво Деспотов и Ивайло Радулов. На ринга националният селекционер беше подкрепен от Галин Методиев, Марио Кирилов и Димитър Димитров, които са част от екипа. Заедно с колегите им Кирил Чакъров, Красимир Сулев, Венелин Анков, Илко Аджов. Поздравявам всички за това, че направиха всичко възможно да сме на върха в този важен турнир. Благодаря на всички момичета и момчета, които след като приключиха на ринга, заедно влязохме и подкрепихме състезателите на татами. Това ме радва и виждам, че имаме отбор, който с всяко състезание се сплотява все повече и скоро ще сме номер едно на Световните и Европейските първенства!

На второ място в класирането за държавите е Унгария със 171 медала (52 златни, 52 сребърни, 67 бронзови), а челната тройка оформи Хърватия – със 127 медала (26 златни, 42 сребърни  и 59 бронзови)”.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.kickboxing.bg/

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар