- БГ Футбол, Футбол

Дамбраускас: Искам “Лудогорец” да играе нападателен футбол

Сподели:
659 Views

Дамбраускас: Искам “Лудогорец” да играе нападателен футбол.

Новият треньор на “орлите”, заяви, че знае къде идва и е готов да помогне на  клуба да постигне целите си.

“Здравейте. Голямо удоволствие е да съм тук. Първо искам да ви поздравя за новата година. Горд съм да съм тук с моя щаб. Здравко Здравков ще е треньор на вратарите. Помощници ще са Станислав Генчев  и  Мариус  Скинрдис, който ще отговаря  за стандартните ситуации,  Франо  Леко за физическата подготовка,  Рафаел Ферейра ще бъде видеоанализатор, а  доктор  ще е Валентин Великов”.

В щаба остава и специалистът “Спортни науки” – Иън Кол.

“Знам колко високи са целите на клуба, трябва да спечелим шампионската титла, Купата на България и да играем в Европа, искам “Лудогорец” да играе атакуващ футбол”.

“Всеки иска да стане генерал, аз смятам, че имам качествата да помогна на отбора да спечели 10-та титла”.

Не следя “Лудогорец” от 2 или 3 седмици, играх срещу тях преди три години с “Жалгирис”. Имам навак да следя отборите срещу които съм играл като треньор. Знам, че тук има 5 6 играчи, които играха срещу “Жалгирис”, следях последната кампания на тима в България и Европа, тепърва ще се опозная с футболистите отблизо”.

“Няма да правя големи промени в стила на игра. Моята работа е да вкарам  конкретиката която липсва, за да може отборът да върви нагоре”.

“Познавам “ЦСКА-София”, които играха с латвийци преди няколко години, първенството   е добро, познавам най-добре “Лудогорец, но изгледах доста двубои и съм запознат с нивото на шампионата”.

На въпрос дали при “орлите” може да пристигне играч от бившия тим на Дамбраускас “Горица”, треньорът отговори така:

“Това е колективно решение, ние имаме много добри скаути които работят отлично. Не е важно откъде идват играчите, важно е те да подобрят нивото на отбора”.

“За един треньор е от огромно значение да “влезе” в ума и в сърцата на футболистите. Най-важните хора за мен след семейството ми са състезателите,   които ръководя”.

“Всеки футболист има спадове и възходи във формата си. Аз трябва да го накарам да се чувства добре на терена в двата случая”, завърши Валдас Дамбраускас.

Спортният директор на “Лудогорец”– Георги Караманджуков, заяви, че договорът на литовеца  е за 2,5 години.

Той потвърди , че вратарят на “Гронинген”– Седжио Пдат има предварителен  договор и ще се присъедини към тима през лятото.

Караманджуков допълни, че предвид контузията  на Ихиньо Марин,  клубът  ще трябва да привлече  нов централен нападател.

Не се знае кога испанецът ще бъде готов за игра.

“Лудогорец” не е просто клуб, а голям проект, който иска да се развива постоянно. Имаме спад в поведението на терена, като сме направили анализ,  причините са много и обективни, и субективни. Щом Дамбраускас е тук, то тогава сме преценили, че той е точният човек. Като няма за какво да ни критикуват се хващат за школата, виждате, че и тя започна да дава резултати. “Лудогорец” е трън в очите на много хора”, каза още спортният директор.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: ludogorets.com

 

 

 

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар