- Бойни спортове, Бокс, Други спортове

Български журналисти ще могат да отразяват на живо битката между Джошуа и Пулев

Сподели:
1 076 Views

Български журналисти ще могат да отразяват на живо битката между Джошуа и Пулев.

Това съобщи министърът на спорта Красен Кралев във Facebook.

Както е известно, промоутърът на Антъни Джошуа– Еди Хърн, отказваше да допусне български журналисти до залата в Лондон .

Ето какво написа министър Кралев:

“Положителна развръзка за българските спортни журналисти, които искат да отразят сблъсъка за световната титла в тежка категория между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа в Лондон. Те ще бъдат допуснати в “Арена Уембли”.

 

Положените усилия доведоха до успех за българската страна в мениджърската битка на интереси и психовойната, която предшества това голямо събитие за родния спорт. Представителите на нашите медии първо получиха разрешение от британското Министерство на спорта да присъстват на събитието, а след като бяха сезирани всички ръководни фактори в световния бокс на професионално ниво, както и Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS), репортерите получиха позволение и ще присъстват на срещата. За това повлия и инициираната от Кубрат Пулев среща между него, адвокатът му Джон Уърт и ръководството на Matchroom Boxing Limitid, на която българският боксьор се е застъпил за журналистите ни и е поставил ултиматум този казус да бъде разрешен в полза на българските медии.
Надявам се, че в щаба на Кубрат не са повлияни от създалата се атмосфера и българският претендент за световната титла ще покаже най-доброто от себе си на ринга в английската столица.”
Мачът между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, в който  ще бъдат заложени световните титли на WBA, WBO, IBF и IBO е на 12 декември.
Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: https://www.facebook.com/krassen.kralev/posts/10159941362119796
Изображението може да съдържа: 2 души, близък план

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар