- Други спортове

София ще домакинства на турнира “European Cricket Series Bulgaria”

Сподели:
257 Views

София ще домакинства на турнира “European Cricket Series Bulgaria”.

Това съобщава сайтът на федерацията ни по крикет .

Ето и съобщението:

“София ще бъде домакин на European Cricket Series Bulgaria.  Турнирът предоставя възможност на много българи и чужденци от пет отбора да покажат своите умения пред публиката.

Медицински университет София, Индо-български крикет клуб, MU Dons, Indian Tuskers и Barbaries ще се състезават в продължение на пет дни в 24 оспорвани T10 мача в Националната спортна академия в София, за да определят победителите.

„Ние сме много развълнувани да си партнираме за пореден път с Българската федерация по крикет. Андрей Лилов, Пракаш Мишра и неговият екип непрекъснато разширяват границите и извън терена”, каза Даниел Уестън, основател на European Cricket Series и European Cricket Network.

“Изключително съм щастлив, да кажа “добре дошли” на European Cricket Series T10 в България!

София приема един от най-интензивните и интересни формати в света на крикета и аз съм горд, че с услията на Българската крикет федерация и Крикет клуба в България успяхме да доведем този спортен формат тук. Крикетът е слабо познат за масовия спортен човек в България, но именно тези състезания ще помогнат на повече хора, да открехнат завесата за един от най-разпространените и най-бързо развиващи се спортове в света”, заяви Андрей Лилов, президент на Българската федерация по крикет.

Всяка игра ще бъде излъчвана на живо по европейската мрежа за крикет и на платформата FanCode.

Турнирът ще се проведе на терените на НСА от 07 до 11 септември, като началният час всеки ден е 9:00 часа.  Междувременно, на 5 септември ( събота) от 9:00 часа отново на терена в Националната спортна академия ще започне традиционния турнир по Крикет, който е с подкрепата на посолството на Индия в България и в него ще вземат участие три отбора.”

 

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар