- Голям шлем, Тенис

Кербер се класира за третия кръг на US Open, Вондрушова и Младенович отпаднаха

Сподели:
180 Views

Шампионката за 2016 година Анжелик Кербер се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис при жените. В изцяло германски сблъсък Кербер спечели с 6:3, 7:6(6) над Анна-Лена Фридзам.

Кербер взе сравнително лесно първия сет, а в началото на втория двете германки си размениха по един пробив, след което бяха много равностойни. Това продължи до 6:6 точки в тайбрека, когато 109-ата в световната ранглиста Фридзам допусна непредизвикана грешка, което предреши мача в полза на Кербер.

В третия кръг поставената под номер 17 в схемата ще играе с победителката от американския сблъсък между Алисън Риск и Ан Ли

За третия кръг в Ню Йорк се класира и поставената под номер 8 в схемата Петра Мартич. Хърватката нямаше големи трудности с украинката Катерина Бондаренко и я победи с 6:3, 6:4. Мартич използва добрия си сервис и наниза 8 аса в мача срещу само един за съперничката си.
Напред в турнира продължава и чехкинята Петра Квитова. Шестата в схемата Квитова се наложи над друга украинка – Катерина Козлова, със 7:6(3), 6:2. Критичен за чехкинята бе първият сет, в който тя изоставаше с 2:4 гейма и трябваше да спасява сетбол при 5:4 и сервис на Козлова. След това обаче бившата шампионка от “Уимбълдън” нямаше никакви трудности.

Сънародничката на Квитова Маркето Вондроушова обаче се сбогува с турнира в Ню Йорк след поражение с 1:6, 2:6 от Аляксандра Саснович от Беларус. Вондроушова, поставена под номер 12 в схемата, направи 21 непредизвикани грешки и логично загуби срещата си.

С турнира се сбогува и французойката Кристина Младенович, която падна с 6:1, 6:7(2), 0:6 от рускинята Варвара Грачева. За Грачева това е първо класиране в трети кръг на турнир от “Големия шлем”, а то дойде след невероятен обрат. Рускинята губеше със сет и 1:5 гейма във втория, за да направи пълен обрат, а освен това и отрази 4 мачбола на Младенович в осмия гейм на втория сет.

В други мачове при жените, завършили до този момент, Анет Контавейт от Естония победи Кая Юван от Словения с 6:4, 6:1, Юлия Путинцева от Казахстан спечели с 6:3, 6:3 срещу Вера Лапко от Беларус, а в изцяло американски сблъсък Дженифър Брейди се наложи над Сиси Белис с 6:1, 6:2.

 

Източник: Gong.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар