- Германия, Европейски футбол, Футбол

Борусия М пречупи Айнтрахт за 7 минути и продължава да мечтае за титлата

Сподели:
274 Views

Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 3:1 гостуването си на Айнтрахт при завръщането на футбола в Германия. Първите шест двубоя от 26-ия кръг на първенството се играха пред празни трибуни и при жестоки противоепидемични мерки. “Жребците” забиха две попадения в първите седем минути на мача, а след почивката Бенсебаини добави още едно попадение от дузпа. Андре Силва се разписа за домакините, които обаче нямаха сили за нищо повече от този почетен гол.

Успехът помогна на Борусия да се изкачи на трето място в класирането. Тимът от Мьонхенгладбах се възползва от грешната стъпка на РБ Лайпциг, който по-рано днес направи 1:1 с Фрайбург у дома. Лидерът Байер има аванс три точки, но и мач по-малко. В неделя баварците гостуват на Унион (Берлин).

В същото време Айтрахт допусна четвърта поредна загуба в първенството. Преди прекратяването на сезона заради пандемията от коронавирус домакините бяха в серия от три поражения. Те заемат 13-о място с 28 точки.

Двубоят стартира чудесно за тима на Борусия, който откри още в 37-ата секунда на двубоя. Аласан Плеа шутира силно и след закъсняла намеса на Трап, резултатът бе открит. В 7-ата минута “жребците” вече водеха с 2:0. Рене Бенсебани овладя пас по левия фланг и центрира в наказателното поле, където най-добра позиция бе избрал Маркъс Тюрам, увеличил преднината на състава си.

Шут на Плеа в 68-ата минута се отби в гредата. Гладбах все пак стигна до трети гол в 72-ата минута, когато Рами Бенсебаини реализира от дузпа, отсъдена за нарушение на Евиан Ндика срещу Емболо. Бранителят на Айнтрахт извади късмет, че остана на терена, защото вече имаше един жълт картон. В тази ситуация обаче съдията го пощади. В 81-ата Андре Силва вкара почетен гол за домакините, след като с лекота си проби път през центъра на защитата и реализира.

В 85-ата Йонас Хофман от състава на Борусия не успя да реализира в ситуация, в която само защитникът Мартин Хинтерегер стоеше пред голлинията.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АЙНТРАХТ: Трап, Туре, Абрахам, Хинтерегер, Ндика, Илсанкер, Соу, Роде, Камада, Костич, Дост

БОРУСИЯ М: Сомер, Лайнер, Гинтер, Бенсебани, Щробл, Нойхаус, Елведи, Емболо, Хофман, Плеа, Тюрам

Автор: Пламен  Димитров , www.novsport.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар