- БГ Футбол, Други, Футбол

Левски с експозиция на легендарни предмети

Сподели:
312 Views

Левски с експозиция на легендарни предмети .

Тя ще бъде открита на втори октомври от 19:14 часа .

Ето какво пишат “сините” на сайта си:

Днес на специална пресконференция бяха представени част от експонатите, които ще съставят експозицията с легендарни предмети от историята на „Левски“.

Официалното откриване на клубната експозиция ще бъде на 2 октомври от 19:14 часа, като тя е разположена в Сектор „А“ непосредствено до официалния магазин.

На официалното откриване ще бъде показан учредителния протокол, който доказва, че клубът е основан на 10 май 1911 година.

Както е известно самата регистрация на клуба е от 24 май 1914 – датата, която се води за рождена на клуба.

„Сдружението притежава проткол №1 от 1911 година, но ще го покажем при откриването на експозицията. Той не е в най-доброто си състояние. Там пише, че Левски е основна на 10 май 1911 година съгласно учредителния протокол”, коментира Илия Христов – председател на сдружение „Сини сърца”, което е инициатор на осъществяването на проекта.

„Притежаваме над 200 документа, свързани с историята на Левски. 1911 година, има такъв протокол наистина сдружението го притежава. Ще го покажем само в деня на откриването на експозицията, защото документът не е в най-доброто състояние. Ще ви покажа още документи и защо в един момент клубът започва да празнува през 1914 година. Без съмнение – “Левски” е основан на 10 май 1911 година. „Левски“ винаги е изповядвал ценности. Затова сме направили клубна експозиция, тя трябва да възпитава по някакъв начин. Всеки да разбере какво е „Левски“. „Левски“ е ценност. „Левски“ изповядва точно определени ценности, които през години са забравени и потъпкани”, допълни Христов.

Автор: SPORTS24 – Спортни статии и анализи Снимка: levski.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар