- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

България не издържа срещу Италия на Евроволей 2019

Сподели:
303 Views

Националният отбор на България загуби с 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 17:25) от Италия в последен мач за нашия тим от Група А на Евроволей 2019 в Монпелие. Така тимът на Силвано Пранди ще завърши на трето място без значение от изхода на утрешната среща между Франция и Италия. Българите ще пътуват за Словения, където ще играят мачовете си от втория етап на европейското първенство. Съперник на нашите ще бъде Русия или Словения.

България спечели първия гейм срещу Италия, но не издържа и отстъпи в следващите два, а в четвъртия се предаде без битка. Двубоят тръгна силно за нашите национали, които натрупаха добър аванс, а след това поддържаха разлика 4-5 точки. В тези минути Цветан Соколов беше неудържиму а блокадата ни работеше добре. В края на гейма отборът показа колебания, но успя да го затвори на 25:22. Следващите два гейма бяха доста равностойни, но с по-голяма прецизност във важните моменти италианците направиха обрат. В последната четвърта част българите започнаха амбициозно, но бързо се предадоха и се стигна до 17:25.

1 гейм

Първата точка в срещата е за България чрез Гоцев. Нашите влизат много концентрирани в двубоя и стартът е великолепен – 4:0. Съперникът връща една точка с удар по блокадата. Тодор Скримов обаче прави 5:1. Мощен удар на Цветан Соколов носи шеста точка на България. Атака през центъра на Виктор Йосифов и резултатът е 8:3. Цветан Соколов е безпощаден и с удар по диагонала прави 9:3. Разликата от 6 точки кара италианците да вземат първо прекъсване. Сервис на Олег Антонов попада в “мъртва” зона за шеста точка на съперника. Авансът е стопен на 3 точки, но Гоцев с перфектен завършек прави 12:8. Тодор Скримов с удар по блокадата бележи 14 точка. Цветан Соколов за пореден път надиграва блокадата на Италия за 15:10. Постепенно италианците стопяват преднината ни само на 1 точка и това кара Силвано Пранди да поиска прекъсване. Грешка на Хуанторена при посрещане носи 20 точка за България и следва второ прекъсване за Италия. Гоцев бърка на сервис и разликата пак е две точки. Феноменално изпълнение на сервис от Соколов и резултатът е 22:18. Анцани обаче връща надеждите на Италия. Соколов обаче не може да бъде спрян и бележи 23 точка за нашите въпреки тройната блокада срещу него. Българите имат 4 възможности да затворят първия гейм, но пропускат първите две. Силвано Пранди взима прекъсване и това има ефект – Виктор Йосифов с атака през центъра прави 25:22.

2 гейм

Вторият гейм започва точка за точка. Добре работещата ни блокада през първия гейм е пробита от Хуанторена за 2:3, Тодор Скримов изравнява.Цветан Соколов скрива топката на италианците за петата точка. Видеоповторение ни носи и шеста точка. Хуанторен с мощна забивка през центъра възстановява равенството. В дълго разиграване нашите показаха железни нерви за 7:6 чрез Соколов. Мартин Атанасов се справя с мощния сервис на Антонов и след това за Соколов остава по-лесното – да забие топката в полето на Италия за 8:8. Десетата точка предизвика луда радост в нашия тим и Гоцев дори показа няколко танцови стъпки. Равенство 11:11, след като Соколов е “хванат” от италианската блокада. Видеоповторение носи 13 точка за нашите, след като се видя, че топката е докоснала пода. Съперникът дърпа с 2 точки след ас на Зайцев и Силвано Пранди веднага взима прекъсване. Отлично посрещане на сервиса на Зайцев от страна на Салпаров и това позволява на Соколов да атакува по диагонала за 15-ата точка. Съдийска грешка ни лиши от точка, след като не бе отсъдена задържана топка от Джанели. Грешка на Гоцев на сервис и резултатът е 17:20. Италианците връщат подаръка и техният щаб веднага взима прекъсване. Много важна точка за 21:22 на Йосифов, който е непробиваем на блокада. Пусната топка обаче за пореден път ни матира и съперникът е на точка от спечелване на втория гейм. Мартин Атанасов с удар по блокадата запазва надеждите, същото прави и Зайцев, който праща топката в аут. Именно Зайцев обаче с мощен удар покрай блокадата затваря гейма и резултатът е изравнен – 1:1.

3 гейм

Началото на третия гейм е добро за нашите национали – 3:0. В тези минути блесна класата на Тодор Скримов, който реализира две от точките. Италианците обаче показват зъби и бързо обръщат до 4:3 чрез своя ас Зайцев. Българите са разколебани най-вече в посрещането и разликата набъбва на 3 точки. Задържана топка от Антонов обаче стопява аванса само на точка. Видеоповторение отново ни носи точка за 8:9.Интересният начин на изпълнение на сервис на Пиано не притеснява нашите, които продължават да се справят отлично на посрещане. Майсторство в този елемент от волейбола показа и Соколов при 11-ата точка за Бългаария. Бомба на Соколов от сервис затруднява максимално италианското посрещане, а след това Сеганов и Йосифов са непробиваеми на блокада и България повежда 15:14. При 19:17 за Италия Пранди иска прекъсване, за да спре добрата серия на съперника, но и това не помага – 17:20. Продължителна атака завършва с мощна забивка на Зайцев за 21-ата точка на Италия. Симоне Джанели с атака през центъра прави 22:17. Силвано Пранди се опитва чрез смени да промени нещо в нашата игра, но без успех. Грешка на Георги Петров на сервис затваря третия гейм при 25:21 за Италия..

4 гейм

Италия започва устремно четвъртия гейм и повежда 3:0 като две от точките са директно от сервис. Две атаки, завършени от Тодор Скримов и резултатът е намален на 2:5. Джанели е в стихията си и не може да бъде спрян – 9:6 за Италия. След нови две точки за съперника Силвано Пранди взима прекъсване. Пуска на игрището и две от резервите – Венелин Кадънков и Даниел Димитров на мястото на Соколов и Сеганов. Българите изглежда са се предали и съперникът трупа точка след точка. Все по-често италианците са оставяни на мрежата без блокада и резултататъ вече е 22:14 за Италия. Цветан Соколов се връща на игрището и разликата е намалена на 6 т. Удар на Скримов в аут слага край на гейма 17:25 и победа за Италия с 3:1.

Источник: Gong.bg Снимка: CEV Eu

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар