- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

Франция ни вцепени с волейбол от друга класа

Сподели:
341 Views

България допусна първа загуба по време на участието си в Европейското първенство по волейбол за мъже. Родните национали не успяха да окажат никаква съпротива на домакина Франция, който прекърши “трикольорите” с 3:0 – 25:19,25:21, 25:14. Така съвсем очаквано “петлите” оглавиха група А, а волейболистите на Силвано Пранди трябва бързо да се отърсят от негативните емоции, тъй като Днес имат сблъсък с другия тим без загуба в групата – Италия.

Срещу “петлите”, които съхраниха най-добрия си играч Ървин Нгапет (диагоналът се появи само за няколко сервиса), посрещането се оказа сериозна ахилесова пета за България. Франция много умело експлоатира тази ниша, а Стефан Бойер, Жулиен Линеел и Кевин льо Ру показа впечатляващи начални удари. Нямаше момент от мача, в който явното превъзходство на французите да не личи. България беше най-равностойна във втория гейм, където успя да ограничии сериите на противника от начален удар и на свой ред допускаше по-малко грешки. Дори и тогава обаче съперникът умело поддържаше аванс, който му помогна да спечели съвсем убедително.

Третият гейм представляваше истинска капитулация от нашия тим, който много бързо изостана с цели 10 точки и всякакви съпротивителни сили просто изчезнаха.


Най-резултатен за победителите с 18 точки беше Линеел, а веднага след него се нареди Бойер със своите 16. В нашите редици единствено Цветан Соколов постигна двуцифрен точков актив (10).


Франция излезе на първо място в група А с 12 точки от 12 възможни. Италия е на второ място с 9, колкото имаме и ние, но вече с мач повече. Двубоят между “трикольорите” и “скуадра адзура” е утре, 17 септември от 20,30 часа наше време.

Источник: Gong.bg Снимка: CEV Eu




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар