- БГ Волейбол, Волейбол, Национални отбори

България се озори здраво с Португалия, но вижда 1/8-финала

Сподели:
317 Views

Българският национален отбор по волейбол изигра най-тежкия си до момента мач на Европейското първенство. “Лъвовете” срещнаха куп затруднения срещу надъхания тим на Португалия, но в крайна сметка успяха да извоюват трудна, но сладка победа с 3:1.

В отделните части резултатът беше 25:23, 28:30, 25:23, 25:22 в полза на момчетата на Силвано Пранди, които с този успех на практика си гарантираха място за фазата на директните елиминации. Те вече имат актив от три победи след първите си три мача и само някаква невероятна въртележка може да ги изхвърли от турнира.

Българите донякъде сами са си виновни за тази развръзка на двубоя, защото лесно пилееха преднината си. Макар че пък в първия гейм те бяха на страната на догонващите почти през цялото му времетраене, но в края направиха обрата, който им доведе до успеха в него.

Те бяха повели за първи път с 3:0 в началото и след това допуснаха обрат, при който стигнаха до нова преднина чак при 22:21. В крайна сметка още при първия си геймбол успяхме да стигнем до реализацията му и след 25:23 поведохме с 1:0.

Във втората част ролите се размениха. Нашите момчета дръпнаха отрано и методично или трупаха нов аванс, или го поддържаха на максимална разлика от шест точки. Така при 20:14 в полза на “лъвовете” всичко изглеждаше решено. Но не.

“Мореплавателите” показаха невероятна игра в защита, извадиха невероятни топки, спасиха четири геймбола, стигнаха на свой ред до три такива и в крайна сметка затвориха маратонската част при 30:28 в своя полза. Така мачът започна отначало след 1:1.

По подобен начин се развиха нещата и в третата част. В нея пак дръпнахме с много – 14:7. Но пак последва феноменална игра на съперника ни в защита, нашите бъркаха лесни топки и в крайна сметка позволиха на иберийците да се доближат опасно близо при 20:21 и после при 23:24. Но реализирахме геймбола, за да дръпнем с 2:1 след 25:23.

В четвъртата част португалците бяха тези, които диктуваха събитията до средата на втората половина на гейма. В него поведохме за първи път при 19:18, после устискахме аванса си и при първия си геймбол затворихме мача с 25:22 с ас на Тодор Скримов.

Великолепен мач направи Цветан Соколов, който наниза 33 точки в полето на противника и беше най-добрият не само в нашия отбор, но и като цяло в мача. Тодор Скримов добави 13 точки за успеха. Алешандре Ферейра с 22 точки беше най-резултатен за иберийците.

Източник: Gong.bg Снимка: cev.eu

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар