- Бойни спортове, Бокс, Други спортове

Три финала за младежите в София, взеха и три бронза!

Сподели:
399 Views

Три финала ще играят българските боксьори на европейското първенство за младежи и девойки, което тече в зала „София“.

Първи до битки за злато в категориите си стигнаха Ергюнал Сабри и Ясен Радев. До 49 килограма Сабри отказа в първия рунд сърбина Обер Аметович и за титлата утре ще се бие с Дмитрий Наимов (Русия). 52-килограмовият Радев пък отупа с 5-0 унгареца Жолт Зуро и за първи европейски трофей в кариерата си ще се бие с французина Ибрахим Боукедим.

След като нокаутира зрелищно съперника си в предишния кръг Николай Маринов прескочи и полуфиналите. 56-килограмовата ни ръкавица резна с 4-1 Селим Боайта от Франция. Така утре той боксира за злато с Всеволов Шумков от Русия.

Стилиян Христов спечели бронз в категория до 64 килограма, след като загуби на полуфинала от Иля Шакиров (Русия) с 1-4. Трети в Европа стана и Николай Зафиров, който в категория до 75 килограма падна от украинеца Богдан Толмачов.

Европейският шампион от Анапа 2018 Емирджан Мехмед също не успя да прескочи полуфинала в кат. до 69 кг, губейки от Юрий Захарйеев (Украйна) с 1-4 и взе бронзов медал.

Така финалите на българите на европейското станаха общо четири, след като при девойките до бой за злато стигна 48-килограмовата Мелек Закифова. Бронзовите ни медали пък са общо 4, като се прибави и отличието на Анна Мария Дялова (57).

Финалите са днес в зала “София”, входът е свободен.

Източник: bgboxing.org Снимка: bgboxing.org

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар