- Голям шлем, Тенис

Фурията Джокович отвя Лондеро, но смути феновете

Сподели:
328 Views

Миналогодишният шампион на US Open и голям фаворит за отличието тази година Новак Джокович с лекота се класира за втория кръг на надпреварата. В един от малкото мачове от програмата в третия ден на турнир сърбинът с лекота се справи с прпятствието си в лицето на аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро.

В рамките на два часа на корта световният номер едно се справи със съпротивата на непоставения си съперник с 6:4, 7:6, 6:1 и вече е в третия кръг, където чака победителя от срещата между сънародника си Душан Лайович и представителя на домакините Денис Кудла.

Той обаче притесни феновете си, защото на два пъти получи помощ от физиотерапевт на корта, който разтриваше рамото му. Само преди дни имаше проблеми с лакътя, така че изглежда състоянието му не е особено стабилно от здравословна гледна точка.

Първият сет можеше да предложи голямата изненада и да замине в сметките на Лондеро, но той не показа устойчивост. Южноамериканецът поведе с пробив за 3:2, но допусна светкавичен рибрейк още на следващото си подаване. Това стабилизира Джокера, който после стигна до още един пробив в десетия гейм и затвори частта при 6:4.

Най-оспорван беше вторият сет. В него Лондеро отново показа зъби и стигна до цели два ранни пробива, за да дръпне с 3:0. Но после играта му сякаш се срина или просто световният номер едно включи на друга предавка, защото записа следващите пет гейма на сметката си.

В тях той не само върна изоставането си от два пробива, но реализира и трети, за да докосне успеха в тази част. Но точно тогава Джокович допусна рибрейк и в крайна сметка всичко трябваше да се реши в тайбрек. В него сърбинът показа завидна класа и след 7:3 дръпна с 2:0.

Това окончателно приключи Лондеро, който в третия сет беше бледа сянка по корта и съвсем заслужено го загуби с 1:6. Така Джокера продължи устрема си към защита на трофея си от Ню Йорк от миналата година, но всичко до голяма степен ще зависи и от здравословното му състояние.

Източник: Gong.bg Снимка: Официална Facebook страница на Новак Джокович

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар