- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Самуилов: Исторически ден за Ботев!

Сподели:
268 Views

Ръководството на Ботев Пловдив официално започна реконструкцията на клубния стадион „Христо Ботев”. На специалната церемония на Колежа присъстваха собственикът на клуба Георги Самуилов, както премиера Бойко Борисов, президента на БФС Борислав Михайлов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и много други.


Реконструкцията на стадиона започна през 2013 год. и трябваше да приключи за две години. Проектът беше замразен през 2014 год. след фалита на КТБ. Концесята на стадиона, която изтече през 2018 год., бе предоговорена с община Пловдив и удължена с още 2 години. Обектът е с Акт 10, с вдигнати на груб строеж южна и източна трибуна. До момента в съоръжението са инвестирани 10 млн.лв. По план стадионът трябва да е най-модерният в страната, отговарящ на четвърта категория по европейските стандрарти на УЕФА.

“Минахме много препятствия. Това е исторически ден, който ще запомним. Благодаря на общинската и областна администрация. Благодаря областния управител Здравко Димитров и на кмета Иван Тотев. Присъствието на премиера Бойко Борисов и важно за изграждането на спортната инфраструктура. Обръщам се към нашите футболисти да са достойни на терена, защото когато паднем срама го берем всички”, каза Георги Самуилов.


Министърът на спорта Красен Кралев пожела много успехи на Ботев и каза, че се надява догодина да се пререже лентата на “Колежа”

Премиерът Бойко Борисов пък се обърна към градската управа да направи концесионните такси за футболните стадиони да стане символична.

“Ще помогнем като видим, че напредват. Ще помогнем и на вас и на Локо Пловдив. За да е силен Ботев, трябва да е силен и Локомотив. Да сте живи и здрави, на дербито по- добрите да победят, а вие не се бийте”, каза Борисов, цитиран от plovdivnews.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп




About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар