- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Лудогорец нe успя да пробие словенския бетон

Сподели:
340 Views

Страхотен малшанс за Лудогорец. След 28 положения, 7 точни удара и греда „орлите“ стигнаха само до 0:0 срещу Марибор в първи мач от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Нещо повече – словенският тим игра повече от половин час с 10 души в Разград.

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев реши да започне с централна двойка защитници Козмин Моци-Рафаел Форстър, а за плеймейкър израелецът Дан Битон бе пуснат за сметка на бразилеца с наш паспорт Марселиньо. От 11-те отсъстваше и титулярният капитан на „орлите“ Светослав Дяков, така че лентата носеше Моци. На пейката на Марибор пък остана голямата бразилска звезда Тавареш.

Шампионите ни започнаха агресивно и още в 5-ата минута се отвори чудесна възможност за откриване на резултата. Жоржиньо изведе вдясно бека Сисиньо, който центрира, Вандерсон прати топката с глава към Кешерю, който пък върна назад на Битон. Израелецът би умно ниско над тревата в десния ъгъл на вратаря на Марибор Кенан Пирич, но топката мина покрай рамката.

В 17-ата минута стражът на гостите, който бе предпочетен пред Ясмин Ханданович, отрази виртуозно тупалка от над 20 метра, изстреляна също с левия крак от Антон Недялков. Върхът на каръка на Лудогорец беше в 20-ата мин. Тогава първо Недялков отново стреля, този път с десния крак долу. Пирич отрази, но след това топката бе догонена от Кешерю. Румънецът с центрирането си сложи кълбото на главата на Жоржиньо, който от упор не можа да преодолее вратаря на Марибор. При последвалата атака на гостите Кронаветер остана непокрит след балонно подаване отляво, но за щастие не уцели мрежата.


Първото полувреме завърши при чудовищно превъзходство на Лудогорец и според статистиката. „Орлите“ се прибраха в съблекалнята с 14 създадени положения в полето на съперника, като общият брой на отправените удари бе 12 – 5 в очертанията на вратата. За сметка на това Марибор нямаше точен изстрел, а като цяло ударите на словенския тим по посока на рамката, пазена от Пламен Илиев, бяха само два.

Втората част продължи в същото русло. В 55-ата минута след центриране на Сисиньо Моци можеше да вкара с глава. В 57-ата минута обаче Марибор остана с човек по-малко. Два бързи жълти картона получи Дино Хотич. В 64-а дойде нов неизползван миг – Жоржиньо би отдясно, а Вандерсон не успя да засече на далечна греда. В 69-ата минута топката все пак се озова в словенската мрежа, но голът на Сисиньо бе отменен заради засада. Но това далеч не беше всичко от малшанса, сграбчил разградчани в четвъртък вечер.

В 79-ата минута далечен изстрел на влезлия като резерва Марселиньо срещна гредата. Така всичко ще се реши на реванша в Словения .


ЛУДОГОРЕЦ – МАРИБОР 0:0


ЛУДОГОРЕЦ:Пламен Илиев, Антон Недялков, Козмин Моци, Рафаел Форстър, Сисиньо, Стефан Баджи, Дан Битон (65 – Марселиньо), Абел Анисе (78 – Якуб Шверчок), Вандерсон (72 – Мавис Чибота), Жоржиньо, Клаудио Кешерю

МАРИБОР: Пирич, Връховец, Кроневетер (65 – Таварес), Крецу, Хотич, Захович (64 – Крамарич), Милец, Вилер, Ивкович, Перишич, Ванцаш (80 – Мешанович)

Жълти картони: Антон Недялков, Стефан Баджи, Рафаел Форстър (Лудогорец); Дино Хотич, Пирич (Марибор)

Червен картон: Дино Хотич (Марибор)

Източник: ludogorets.com Снимка: ludogorets.com










About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар