- БГ Футбол, Футбол

Левски с поредно наказание от УЕФА

Сподели:
314 Views

УЕФА наказа ПФК Левски с частично затваряне на “Герена”.

Наказанието идва заради расистко поведение на феновете на Левски в гостуването на Ружомберок от Лига Европа, това съобщава сайтът на Левски.

Ето какво още пишат от клуба:

Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа „Ружомберок“ – „Левски“ на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

  • Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.
  • Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.
  1. За получени 5 или повече картона по време на срещата с „Ружомберок“ на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация.

Автор: https://sports-24.net/ Снимка: Официален сайт на ПФК Левски

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар