- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

ЦСКА няма право да греши срещу преодолимия Зоря

Сподели:
371 Views

ЦСКА открива програмата на българските участници в квалификациите на Лига Европа в четвъртък вечер. “Червените” гостуват на украинския Зоря Луганск и просто нямат оправдания да не прескочат това напълно преодолимо препятствие. Битката в Запорожие стартира в 20:00 часа.

Първият двубой на Националния стадион “Васил Левски” завърши наравно 1:1 и сега момчетата на Люпко Петрович задължително трябва да преследват победата, за да стигнат до директния плейоф за място в груповата фаза на турнира. Устройва ги и зрелищно голово равенство от 2:2 и нагоре.

Каквито и сътресения да има в българския тим, той разполага с по-класната селекция, много по-скъпоплатените звезди и опита на носителя на КЕШ с Цървена Звезда през 1991 г. на пейката, така че евентуално отпадане от този съперник определено няма да се посрещне с цветя и рози.

Аут от сметките на 72-годишния сръбски ветеран са капитаните Николай Бодуров и Рубен Пинто, които тровеха атмосферата в съблекалнята и затова са отстранени от състава. С отбора не пътува и Рафаел Енрике, който макар да е възстановен от контузията си, не беше картотекиран за битките с украинците.

Друго предимство за българския представител е, че Зоря ще домакинства на стотици километри от своя Луганск, който е в размирна зона. Това ще намали домакинската подкрепа, а и с няколкостотин българи по трибуните, със сигурност ще е по-комфортно за гостуващия тим.

Сезонът у нас започна малко по-рано от този в Украйна и момчетата на Люпко Петрович имат повече игрова практика. А да се говори за умора в тази част от кампанията, колкото и да е сгъстен цикълът, е меко казано несериозно.

Очаква се сърбинът да заложи на състава, който се докопа до равенствата в първия мач със Зоря, а после и в гостуването на шампиона Лудогорец. Голмайсторът на тима Евандро стресна всички в навечерието на двубоя, но ще стисне зъби и ще играе като титуляр, като отново на него ще се разчита да къса мрежите.

Така “червените” излизат в битка за задължителна победа и няма да имат оправдания, ако не я постигнат срещу съперник като Зоря Луганск, който дори не е сред водещите отбори на Украйна.

Източник: Gong.bg снимка: cska.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар