- Волейбол, Национални отбори

Един мач! Една победа с цената на олимпийска виза

Сподели:
354 Views

В изключително зрелищен „финал” на олимпийската волейболна квалификация във Варна се очаква да бъде определен отборът, който ще получи квота за Игрите в Токио през 2020 година. Тимовете, които ще спорят за визата са България и Бразилия.

Волейболистите на Силвано Пранди са изключително мотивирани, но ще срещнат един от най-добрите отбори в света – олимпийския шампион от 2016 година.

И Бразилия, и България записаха по две победи в изминалите два кръга – срещу Египет и Пуерто Рико. Днес от 20.30 часа в Националния дворец на културата и спорта във Варна ще стане ясно, дали волейболистите ни ще грабнат своя билет за Токио. Само първото място в Група А дава право на участие на Олимпиадата.

Големият коз за родните национали ще бъде невероятната публика в морската столица.

Ако все пак волейболистите ни пропуснат шанса си тази вечер, ще имат прав на поправителен в началото на 2020 година, който обаче ще бъде още по-труден, тъй като тогава ще бъдат раздавани квоти от континенталните квалификации, а от Европа ще има много силни претенденти.

Селекционерът Силвано Пранди остава здраво стъпил на земята, като обяви в навечерието на най-важния сблъсък: „Няколко пъти сте ме питали дали можем да победим Бразилия и аз отново няма да променя това, което казах няколко пъти – за мен отборът на Бразилия си остава фаворит, най-малкото заради история, която има и заради големите успехи, които е постигнал техният отбор в продължение на всички години. Надявам се българският отбор да направи един страхотен мач срещу тях. Един отбор печели срещите, когато има достатъчно добър баланс във всички отделни елементи от своята игра. Със сигурност фактът е, че когато изпълняваш по-добър сервиз това ти помага и ти дава повече шансове, така че лично аз се надявам това нещо да се получи утре (днес – бел.ред.).”

Българските “лъвове” взеха двете задължителни победи срещу Египет с 3:1 и снощи над Пуерто Рико с 3:0 гейма. Следва последният мач…

Традиционната японска кукла Дарума е във Варна и очаква победителя в олимпийската квалификация по волейбол за мъже. Тази вечер ще стане ясно, дали нашите бойци заслужават да я грабнат и отнесат в Токио.

Източник: Gong.bg Снимка: fivb.com, БФВ

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар