- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Берое спря тока на Левски на Герена, Камбуров с рекордни голове

Сподели:
299 Views

Отборът на Берое попари лошо амбициите на Левски на „Герена”. Старозагорци отново спечелиха насред София, този път с 3:1. Резервата Мартин Камбуров затвърди традицията да бележи лесно срещу „сините”, като две от попаденията за успеха бяха именно негови. Така нападателят вече има цели 20 гола срещу тима от „Георги Аспарухов” и забележителните 221-о попадения в родния футбол.

Резултатът бе открит от Педро Еуженио през първата част, а почетния гол за Левски реализира Франко Мазурек в 75-ата минута.

Това бе четвърта поредна победа на Берое над Левски, а наставникът на старозагорци е първият в историята на клуба, който постига такова подобно постижение срещу “сините”.

Двубоят на „Герена” бе прекъснат заради токов удар, който повреди осветлението на стадиона, но в крайна сметка проблемът бе отстранен и мачът се доигра.

Мачът започна много добре за Берое, като още във 2-ата минута Иван Минчев стреля към вратата на „сините”, но Миятович внимаваше и спаси. Само няколко минути по-късно дойде проблемът с осветлението на стадион „Георги Аспарухов”, когато част от рефлекторите изгаснаха поради голям токов удар в София.

Първоначално реферът Николай Йорданов прецени, че няма нужда да прекъсва двубоя, но в крайна сметка в 11-ата минута, той бе спрян. Последва принудителна пауза от близо 30 минути, в която играчите на двата тима останаха на терена, в очакване на решаване на проблема.

Двубоят бе подновен след 22 минути, а след това Берое се ориентира много по-добре в странната обстановка. Тимът на Александър Томаш продължи да играе по-нападателно от своя противник, а в 39-ата минута успя да открие и резултата.

Педро Еуженио заби пореден гол във вратата на столичани, с който даде преднина на своите. След грешка при изнасянето на топката халфът на гостите отне топката и веднага пробва удар фронтално срещу вратата. Топката рикошира в тялото на защитник, но най-съобразителен пред пеналта бе Александър Цветков, който се ориентира прекрасно и отново чукна коженото кълбо към Еуженио. Този път ударът на португалеца бе далеч по-прецизен и влетя в долния десен ъгъл на вратата.

Най-доброто положение на сметката на Левски бе създадено от Найджъл Робърта, който затрудни максимално Душан Перниш. След спорна намеса на Мартин Райнов срещу Охене, при която халфът на домакините извърши откровен фаул, топката бе пратена към Робърта на дъгата на наказателното поле. Там нападателят на „сините” финтира бранител и стреля с левия крак, но Перниш плонжира и успя да избие в корнер.

Преднината на Берое на почивката можеше да бъде и по-сериозна, но късметът покри домакините. След изпълнение на ъглов удар в продължението на полувремето, Иван Минчев центрира много добре в пеналта, където Иван Бандаловски надскочи всички и стреля с глава, но топката се отби в десния страничен стълб.

Всичко по-интересно в двубоя се случи през втората част, когато „сините” свалиха тотално гарда и инкасираха нови два гола, дело на Мартин Камбуров.

Нападателят на старозагорци попари Левски само три минути след като се появи в игра в 51-ата минута. След много добра контра за гостите, Педро Еуженио изведе отлично Камбуров отдясно, а голмайсторът с лекота прокара топката под плонжа на вратаря.

Ситуацията за домакините стана още по-кошмарна в 67-ата минута, когато падна и третият гол във вратата на Миятович. Педро Еуженио получи в наказателното поле и стреля, но този път стражът на „сините” успя да отрази изстреля. За негов лош късмет обаче, топката отскочи право в краката на Камбуров, който елегантно я копна над двама бранители на Левски и направи резултата класически.

Все пак тимът на Петър Хубчев стигна до почетен гол четвърт час преди края на двубоя. След груба грешка на Милен Желев, Мазурек отне топката и след като напредна няколко метра, стреля в далечния десен ъгъл на вратата, и реализира.

След попадението във вратата на Берое, домакините увеличиха оборотите, но така и не успя да вкара нов гол и да върнат интригата в заключителните минути.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар