- efbet Лига, АТР, Тенис

Безпощаден Вавринка изрита Григор още на старта

Сподели:
366 Views

Григор Димитров загуби още в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Монреал, след загуба с 4:6 4:6 от Станислас Вавринка. И в двата сета швейцарецът започваше изключително активно и логично стигаше до много ранни пробиви, след които съумя да запази подаванията си до края. Вавринка контролираше събитията през целия двубой, като в нито един момент не се видя как българинът ще стигне до обрат.

В хода на първия сет българинът така и не стигна до точка за пробив на сервиса на Вавринка. Швейцарецът поведе изключително рано в резултата след пробив още в един изключително завързан трети гейм. След 15 равни най-добрият български тенисист успя да спечели 2 дълги разигравания, за да направи резултата 40:15. Вавринка обаче отвърна с няколко тежки форхенда в следващите разигравания, за да достигне до точка за пробив. Хубава комбинация сервис-форхенд обаче беше достатъчно за Димитров, за да отрази първия брейкбол. Вавринка продължи да настоява обаче и достигна до нова точка за пробив, отново майсторски отразена от Григор. Последваха няколко възможности за нашата ракета да довърши гейма, като нашият играч допусна цели 2 двойни грешки. Последваха нови 3 точки за пробив за швейцареца, който най-после постигна желания пробив след 3-та двойна грешка на хасковлията в гейма.

До края на двамата тенисисти нямаха особени проблеми при своите сервис геймове. Вавринка държеше много високо ниво на първи сервис, което не даваше на Григор никакъв шанс да помисли за точка за пробив. В гейм номер 9 на сета Григор спаси 3 сетбола. След двойна грешка и 2 непредизвикани грешки на Григор швейцарецът стигна до 3 сет бола подред. Българинът все пак намери съпротивителни сили, за да обърне напълно гейма, печелейки 5 поредни точки, завършвайки с печеливш удар от смач. В следващия гейм обаче нямаше грешка от швейцареца, с което първия сет завърши при резултат 6:4 за него.

Вторият сет започна с размяна на пробиви. Първо Вавринка проби още в първия гейм, с което Григор започна по възможно най-лошия начин. След няколко грешки на двамата тенисисти резултатът стигна до 30 равни. Силен ретур на швейцареца доведе резултата до 30:40, а решителната точка в гейма дойде след нова самоубийствена грешка на българина на мрежата.

Първата ракета на България реагира мигновено. Хасковлията бързо стигна до 2 точки за пробив при резултат 15:40. Вавринка отрази първата с хубав сервис по правата. Вторият шанс обаче нямаше как да бъде изпуснат. Димитров изгради отлично разиграването си, като завърши точката с убедителен смаш над глава, за да изравни резултата.

Радостта за нашия тенисист продължи обаче отново и Вавринка стигна до втори пробив в третия гейм. Швейцарецът стигна до резултат 0:30 след две грепки на Григор, но в следващите две разигравания първата ни ракета отговори на силовия тенис на Варинка и спечели две ключови точки. Вавринка обаче отново избухна от форхенд за нова точка за пробив. Носителят на 3 титли от Големия Шлем пласира нов светкавичен форхенд по правата, за да вземе преднина.

До края на срещата Вавринка беше близо в още един случай до нов пробивнв седмия гейм, но до такъв не се стигна. Все пак обаче българинът също не изглеждаше в нито един момент, че е способен да отговори на предизвикателството пред себе си, като признаците на неудовлетворение и раздразнение бяха видими. След малко повече от час и 20 минути Вавринка наниза решителния ас, с който завтори и втроия сет, а с това и мача при резултата 6:4 6:4.

Източник: Gong.bg

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар