- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Оздравителният процес в ЦСКА продължава срещу Ботев Вр

Сподели:
343 Views

Тимът на ЦСКА посреща Ботев Враца в пореден мач от четвъртия кръг на efbet Лига. “Червените” записаха първия си успех през изминалия кръг, надделявайки след обрат срещу Славия. Ботев Враца пък направи слаб мач срещу Локомотив Пловдив, което разгневи наставника Сашо Ангелов.

След неубедителното начало на сезона Люпко Петрович смени схемата на 3-5-2, а за мача с врачани Петър Занев ще е възстановен. Рубен Пинто пък е под въпрос, след като не игра и срещу Осиек.

Интерес преди мача срещу Ботев Вр има от американския Колорадо Рапидс за услугите на капитана Николай Бодуров.

При Ботев Враца новината е, че Илия Вълов започва работа в ДЮШ на отбора. Интерес от врачани има към юношата на Лудогорец Доминик Янков. С наказание е Илия Миланов.

Статистиката:

  • Али Соу вкара първия си гол за ЦСКА в българското първенство точно срещу врачани при победата с 2:0 в Монтана на 22 септември 2018 година, когато за първи път излезе като титуляр с червената фланелка. После се разписа и при 2:1 на „Армията” на 19 февруари тази година.
  • Само за 3 кръга от началото на сезона ЦСКА допусна 6 гола във вратата си, колкото инкасира за първите 17 кръга на миналия шампионат под ръководството на Нестор Ел Маестро.
  • В миналия кръг срещу Славия “червените” направиха пълен обрат в първенството за първи път от 11 март 2018 г., когато също стигна от 0:1 до 2:1, но срещу Пирин в Благоевград.
  • Ботев Враца за последно би ЦСКА на 15 юни 1985 г. – 3:0 във Враца с 2 гола на Емил Маринов и попадение на Цветан Данов. Последната победа на „Българска армия” датира от 9 август 1975 г. – 3:2.
  • В миналия кръг нападателят на врачани Валери Домовчийски откри головата си сметка в 10-и различен сезон в елита и има вече 75 попадения. Той обаче никога не се е разписвал в досегашните си 12 мача с ЦСКА.
  • Само вратарят Красимир Костов е бил на терена за врачани във всички 270 игрови минути от началото на настоящия шампионат, в ЦСКА пък са трима с пълен комплект минути – Витаутас Черниаускас, Тиаго Родригеш и Али Соу.

БАЛАНС:

В efbet Лига: 58 мача, 39 победи за ЦСКА, 15 равенства, 4 победи за Ботев Вр, голова разлика 138:54 за ЦСКА

ЦСКА като домакин: 29 мача, 25 победи за ЦСКА, 2 равенства, 2 победи за Ботев Вр, голова разлика 90:21 за ЦСКА

Източник: Gong.bg Снимка: Официална Фейсбук страница на ЦСКА-София

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар