- Англия, Европейски футбол, Футбол

Бербатов: Фен съм на Дибала, но е твърде малък за Англия

Сподели:
321 Views

Българската звезда Димитър Бербатов даде интервю пред  английските медии, в което основна тема беше евентуалният трансфер на Пауло Дибала в Манчестър Юнайтед.

В последните дни се твърди, че „червените дяволи“ и Ювентус подготвят сделка, за Дибала, от която част ще стане и нападателят на англичаните Ромелу Лукаку. И докато различни източници твърдят, че белгиецът вече е договорил личните си условия със „старта госпожа“, то аржентинецът все още не е решил дали е готов да смени Италия с Англия.

„Фен съм на Дибала. Може да видите колко интелигентен футболист е. Погледа върху играта, пасовете, левият му крак, изстрелите, много го харесвам“, започна Бербатов.


„Единственото нещо е, че не е нито висок, нито едър, дребничък е .  Дали ще се впише във Висшата лига, където трябва да имаш физика?“

„Вижте други хора с неговите габарити – Давид Силва, например – той е легенда. Важно е за него да се учи от такива играчи и ще успее“.


„Важно е какво иска мениджъра. Ако Маурицио Сари иска някой като Лукаку и мисли, че ще се впише в отбора и, ако Оле мисли, че Дибала е точният човек и няма нужда от традиционна деветка, то сделката ще е добра и за двете страни“, добави българина.

„Сега ще чакаме да видим какво ще се случи, но какво ще стане, ако Дибала харесва Италия и не иска да си тръгва?“

„Изненадан съм, защото Ювентус имат Игуаин, Манджукич, Роналдо. Харесвам много Игуаин, жалко, че получава незаслужени критики. Той е много интелигентен футболист и харесвам начина, по който се движи на терена“.

„В този случай аз съм много изненадан, защото Ювентус имат много нападатели. Но в днешният футбол имаш агенти. Те са основна част във футбола и в бизнеса“.

„Те са важни, защото понякога могат да те принудят да приемаш сделки, в които изобщо не искаш да участваш“, завърши Бербатов.

Манчестър Юнайтед играе днес контрола с Милан в Кардиф, преди следващата седмица да отрие новия сезон в Англия с домакинство на Челси.

Източник: Gong.bg Снимка: Facebook








About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар