- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Стойчо Стоев: 4:0 е най-малкото, с което се отърва Валур

Сподели:
372 Views

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев остана доволен от изразителния успех на своя тим срещу исландския Валур в реванша от Лига Европа. След 1:1 в Рейкявик, днес разградчани разбиха своя съперник с 4:0 и продължават в следващата фаза на турнира, където ще срещнат уелския ТНС.

„Бих казал, че това беше най-малкото, с което се отърва тима на Валур,  спрямо играта която показахме, спрямо положенията, които създадохме. Можехме много по-рано да си решим срещата. Една ситуация може да промени целия мач, те я имаха тази ситуация. Ние създадохме двуцифрен брой положения и трябва да бележим повече. Можем да играем бързо, на скорост, можем да създаваме положения. Надявам се и за в бъдеще да продължим така да играем”, коментира Стойчо Стоев.

„Преди мача казах на футболистите си, че още от началото не трябва да им даваме възможност, дори да си помислят, че могат нещо да направят. Висока преса, стремеж постоянно да се гледа към вратата, да не даваме да изкарват бързо топката от тяхната половина. Получиха се много от тези неща.”

„Най-лесно е, като дойде един нов футболист и всички да се вторачат в него и да искат той да играе най-добре. Ще дойде време, когато тези нови играчи ще се интегрират много по-добре и ще вдигнат нивото на отбора. Те са добри футболисти и в скоро време ще започнат да показват все по добри игри”.


„Във футбола има добри и не толкова добри неща. Ако сме перфектни, ще бъдем на много, много високо ниво. И двете грешки, които допуснахме бяха поради липса наа концентрация. Когато играеш атакуващо, когато 80 % от време си в противниковата половина, много е важно да си концентриран в защита. Не сме перфектни, не сме идеални, но се стремим да коригираме нещата. Важното е, че отборът  има голям потенциал и се опитваме да го развиваме.”

“Имам двама идеални централни нападатели. Важното е да се конкурират. Те са двама нападатели, които могат да дадат много на отбора. Един път вкарва Кешеру, един път Швиерчок. Важно я да я има тази конкуренция. Нищо не знам за ТНС. Стремя се да не гледам другия съперник, преди да сме отстранили първия. Имам си някакво поверие. От утре ще знам повече.  Доминик Янков отива в Ботев до зимата, за да трупа опит. Надявам се като се върне да му дам повече шансове”, каза още Стойчо Стоев.

Източник: Gong.bg Снимка: ludogorets.com







About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар