- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Левски се прости с Европа след позорен реванш срещу АЕК Ларнака

Сподели:
371 Views

Отборът на Левски приключи с участието си в Европа рано-рано. Футболистите на Петър Хубчев не успяха да надскочат възможностите си и допуснаха ново тежко поражение от АЕК Ларнака в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа.

След загубата с 0:3 в Кипър, днес на своя „Георги Аспарухов” Левски допусна още по сериозно поражение – 0:4. Футболистите на „сините” дълго ще помнят името на капитана на АЕК Иван Тричковски, който заби и четирите попадения във вратата на българския тим.

Така Левски напуска европейската сцена след унизителен общ резултат 0:7, като това е най-сериозното поражение в два мача за „сините” в цялата им история. През 2009 година Левски допусна загуба с 0:4 на „Герена” от италианския Лацио, като това до момента бе антирекордът за тима от „Георги Аспарухов”. Отборът на АЕК Ларнака продължава в Лига Европа, където в третия кръг ще срещне белгийския Гент, който отстрани Виторул Констанца.

Срещата на стадион „Герена” започна по изключително неприятен начин за „сините”. Секунди след първия съдийски сигнал Хали Тиам получи нелепа контузия при опит да подаде топката към свой съотборник в предни позиции. Халфът се строполи на терена и в следващите няколко трябваше да получи лекарска помощ. Тиам обаче така и не успя да превъзмогне болката и трябваше да отстъпи мястото си на Илия Юруков.

Въпреки така стеклите се обстоятелства, възпитаниците на Петър Хубчев се втурнаха в атаки, а първото положение дойде още в 3-ата минута. След атака отдясно, Найденов получи топката и пробва пас към Найджъл Роберта, който засече добре, но прати коженото кълбо право в тялото на вратаря.

Малко след това обаче дойде и студеният душ за „сините”. След грешка в отбраната на домакините, топката бе пратена към Джану в наказателното поле, който се опита да овладее, но точно в този момент бе връхлетян от Мартин Райнов, който събори противника. Шведският съдия не се поколеба да посочи бялата точка, а капитанът Тричковски стреля хладнокръвно за 1:0.

Последваха няколко нервни минути на „Герена”, в които Диян Иванов и Раул получиха жълти картони заради груби нарушения. В 24-ата минута „сините” дори поискаха червен картон за противников футболист, който действа на предела на позволеното, но в крайна сметка претенциите им не бяха уважени.

Не бе изминал и половин час игра, когато като че ли надеждите на Левски окончателно рухнаха. Унесени в предни позиции, домакините позволиха на АЕК да организира много добра контраатака, която завърши с гол. Джану бе изведен отлично отдясно, напредна и центрира в наказателното поле, където Тричковски бе оставен непокрит и стреля без никаква подготовка в горния десен ъгъл на вратата на Милан Миятович.

До почивката тимът на Левски опита да отговори подобаващо, но опитите има се изразиха само в два изстрела на Станислав Костов, които обаче не намериха целта.

В продължението на първото полувреме Тричковски пропусна невероятен шанс да оформи своя хеттрик, пращайки топката покрай десния страничен стълб.

През второто полувреме футболистите на Петър Хубчев така и не успяха да намерят верния път към вратата, дори напротив. Левски допусна нови два гола в мрежата си, които отново бяха дело на македонския нападател на гостите Иван Тричковски.

В 75-а минута Иван Тричковски бе изпуснат от Мартин Райнов и с удар от въздуха вкара третия си гол след центриране от фаул. Седем минути по-късно Акоран проби в наказателното поле и върна топката към връхлитащия Тричковски, който за четвърти път наказа безпомощната защита в синьо за крайното 4:0.

Източник: Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар