- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Локомотив ще брани аванса си, но и ще атакува

Сподели:
376 Views

Локомотив Пловдив ще търси нова победа в срещата-реванш от втория квалификационен кръг в турнира Лига Европа слещу Спартак Търнава. Днес, от 21:45 часа, носителят на Купата на България гостува на словаците, след като спечели домакинството си на “Лаута” с 2:0. Срещата може да наблюдавате в пряко предаване в ефира на DIEMA SPORT .

“Смърфовете” ще имат наглед тежък мач, за да запазят преднината си от два чисти гола на стадион “Антон Малатински”, който изживя една вълнуваща евровечер срещу босненския Радник (Биелина). 

В средата на месец юли момчетата на наставника Рикардо Шеу отново бяха в губеща позиция и отново със същия резултат, но успяха да заличат пасива си от два гола и да елиминират съперника си след изпълнение на дузпи.

Момчетата на Бруно Акрапович могат единствено да си вземат поука от крайния резултат между Спартак (Търнава) и Радник (Биелина) и да подходят към мача максимално концентрирано, което беше заявено и от наставника на “смърфовете”. 

Самият Акрапович определи предстоящия мач като изключително тежък за неговия тим, но и изрази своето убеждение, че Локомотив няма да допусне подценяване на ситуацията.

Само преди седмица пловдивското Локо впечатли цяла България с успеха си с 2:0 над Спартак на “Лаута” с две попадения от дузпи на капитана Димитър Илиев и суха мрежа за Мартин Луков. 

Спартак загуби последния си шампионатен мач срещу Жилина с 4:2, но със сигурност и словаците ще търсят успех и то с ранен гол.

Вероятни състави:

Спартак Търнава: Русов, Оршула, Месик, Митря, Захуменски, Дангубич, Халилович, Тешия, Ловат, Таварес, Кесел

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Витанов, М. Цветанов, Аралица, Д. Илиев

Съдия: Ерик Ламбрехтс (Белгия)

Стадион: “Антон Малатински, Търнава

Източник: Gong.bg











About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар