- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Хубчев: Излизаме и атакуваме от първата минута

Сподели:
397 Views

Наставникът на Левски Петър Хубчев сподели мнението си в навечерието на мача с АЕК Ларнака от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Той обяви, че очаква нападателна игра от първата минута с оглед на резултата 0:3 от първата среща.

“Мачът ще бъде по-различен за мен, направих си труда в последните дни да прочета някои от изказванията на самите футболисти за самия мач и мисля, че ще е по-различен и за тях. С оглед на резултата и факта, че сме задължени да търсим победа с разлика, реакцията ни ще бъде по-различна от мач за първенство.”

“Пределно ясно ми е, че ще трябва да играем с много по-голям риск, дали ще издържим, ще видим вече. Разбирайте го, че ще атакуваме от първата минута”, сподели Хубчев и коментира раздялата с Давиде Мариани и възможността да бъде заменен от Франко Мазурек и дали продажбата му ще наложи ротации по състава.

“Не е готов Франко Мазурек за 90 минути. След пресконференцията имаме тренировка, която се явява първа и на практика последна. Нека мине тя, ще имаме яснота и за състава, и за състоянието на наличните играчи.”

“Възможно е да играем с двама нападатели, Найджъл Робърта е картотекиран и готов, но ще помоля да ни оставите тази тренировка, за да преценим”, сподели Хубчев и разкри, че все още няма яснота кой ще бъде негов заместник.

“Не, нямаме яснота кой ще е негов заместник. Не сме и гледали, тъй като нямаме време. Но мисля, че ще потърсим футболист и на неговия пост. Няколко пъти казвам е отборът и момчетата, как излизат и как играят”, добави Хубчев и отказа да коментира липсата на фенове за мача с АЕК.

“Колкото до феновете, не искам да коментирам изобщо тази тема. Моето лично мнение е, че най-чистата подкрепа е именно от децата на тези години и това играе до определена степен своята роля”, разкри специалистът и сподели още тънкости от подготовката за двубоя.

“Мача с Ботев го изгледахме по едни причини, по които трябваше да си извадим поуки – добри или лоши. Очаквам да ни водят емоциите, което ще ни доведе и до по-голям риск. Правилата са такива и ние сме длъжни да го опитаме и да играем по този начин. От първия ден тук съм работил с човек от дълги години и той го знае. За нас е важен хъсът и какъв отбор сме.”

“Разбирам интереса ви към Мариани и аз винаги съм твърдял, че той е една частица от отбора. Добър футболист, но без отбора едва ли щеше да успее. Тъй че се концентрираме върху отбора, а не върху нещо друго”, заяви специалистът и разкри какво очаква да бъде поведението на съперниците от Кипър.

“АЕК разполага с много опитни футболисти и очаквам да бъдат отбора, който ще задържа топката повече, да убие темпото и да са добре построени тактически. След червения картон там се показаха като много търпелив отбор. Ако видите с какъв опит разполагат, ще се убедите в думите ми.”

“Шансовете на Левски са малки. Но аз като дойдох, казах, че искам да играем дефанзивно. Шеговито го разбирайте. Истината е една, че мен ме интересуват момчетата и искам да се раздадат. След всеки мач ги убеждавам, че няма за къде да се пазим”, заяви още Хубчев.

“След този мач ще видим какво правим. Пределно ми е ясно, че мачът с Царско село може да се окаже по-важен и от този, но мисля, че полека-лека свикваме да гледаме от днес за утре”, завърши наставникът на Левски.

Източник: Gong.bg Снимка: Официален сайт на Левски

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар