- efbet Лига, БГ Футбол, Евроучастници, Футбол

Стойчо Стоев: Лудогорец тепърва ще разкрива потенциала си

Сподели:
475 Views

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю за официалния сайт на клуба ден след мача с Валур в Рейкявик от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионите направиха 1:1 срещу исландския първенец и запазват добри шансове за класиране в следващия кръг, където ще срещнат отпадналия от двойката ТНС – Копенхаген.

 • Г-н Стоев,анализирал сте мача с Валур. 24 часа след неговия край какво е мнението ви? Всички очакваха лесна победа в Исландия?
 • Слаби съперници вече няма. Лесни победи също. Разбира се, Лудогорец бе фаворит срещу Валур и остава такъв. Не се получи това, което очаквахме заради редица фактори. Но ние имаме нашите аргументи и в четвъртък съм убеден, че отборът ще покаже истинското си лице. На всички трябва да е ясно, че в момента Лудогорец преминава през преходен период и за да видите пълния потенциал на отбора ще е необходимо още малко време. Както се казва трябва да се направят фините настройки в отбора. В момента разполагаме със страхотни футболисти на всеки един пост. Хубавото е, че имам в състава си опитни турнирни бойци и качествени нови попълнения. В момента, в който стане спойката между тях Лудогорец ще се върна на пътя на големите успехи.
 • Как се вписват новите футболисти?
 • Напълно според очакваното от мен. За всеки е строго индивидуално, но като цяло мисля, че те се адаптират с нормални темпове. Трябва да сме наясно, че е необходимо време, защото идват в една нова държава и едно друго първенство. Много скоро всеки един от тях ще разкрие пълния си потенциал.
 • Направи впечатление, че оставихте Дан Битон резерва срещу Валур. Всички очакваха той да започне титуляр?
 • Това е треньорско решение на база на много фактори, които няма да коментирам в публичното пространство. Битон е изключителен футболист и много скоро той ще играе ключова роля в Лудогорец.
 • Какъв е реалния потенциал на Лудогорец?
 • В момента имаме някои колебания. Но аз гледам трезво на нещата, защото съм всеки ден заедно с тези футболисти. Виждам представянето им на тренировките. Виждам и статистиката. Потенциалът на този отбор е огромен. След като изчистим всички грешки, Лудогорец ще се хареса и на феновете, и на футболната общественост в България.
 • Ще продължите ли да правите ротации, както не веднъж сте казвал?
 • Обичам ротациите. Хубавото е, че разполагам с равностойни футболисти. И всеки един трябва да е готов да влезе в игра и да помогне на отбора. Виждате че пробвах и различни схеми на игра, благодарение на широчината в състава. Все пак трябва да сме готови да реагираме във всякаква ситуация.
 • Използвахте няколко таланти от школата в контролните и официалните мачове на Лудогорец. Ще продължите ли да разчитате на тях?
 • Разбира се. Доминик Янков и Иван Йорданов са едни от най-големите таланти не само в школата на Лудогорец, но и в България. Следя постоянно изявите на Светослав Ковачев, както и на останалите момчета от втория отбор.

Източник: ludogorets.com Снимка: ludogorets.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар