- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Левски с крушение в Кипър, съдията взе важно спорно решение

Сподели:
342 Views

АЕК Ларнака победи Левски с 3:0 с голове в 66-ата, 71-ата и 75-ата минута на Яну с пета, Руис и Хевел в двубой от 2-ия квалификационен кръг в турнира Лига Европа. “Сините” играха с човек по-малко след червен картон на Миланов в 45-ата минута на двубоя.

Кипърският тим започна добре двубоя, като в 4-ата минута се наложи на Давиде Мариани да чисти кълбото напред. Левски отвърна с опасен удар на Дени Алар, който беше изведен с отличен пас, но Тоньо изчисти в корнер.

В 18-ата минута Паулиньо беше в наказателното поле на АЕК, но се засуети и не успя да матира Тоньо. Отново той три минути по-късно надбяга двама бранители на домакините, но вместо да подава на съотборник, изкара топката в аут.

Центриране на Миланов в наказателното поле на домакините търсеше Паулиньо, но топката не стигна до адресата. 

В 23-ата минута на двубоя перфектен пас отляво на Станислав Иванов намери добре Тиам, който стреля опасно, но Тоньо спаси ефектно. 


Левски изпълни корнер в 34-ата минута на двубоя, но след центрирането нямаше опасност за вратата на АЕК, след намеса на бранител на домакините. Две минути по-късно отлична намеса на Каргас не позволи на домакините да организират опасна атака към вратата на Миятович. Много неточен удар на Паулиньо от границата на наказателното поле прати топката над вратата.

В самия край на първата част бранителят и капитан на Левски Живко Миланов получи втори жълт картон и беше изгонен, но картонът беше пресилен.

АЕК направи първата по-опасна атака към вратата на Левски през втората част. В 48-ата минута Акоран стреля добре, но за щастие на българския тим топката мина на сантиметри от вратата. Апостолос Яну в 66-ата минута отправи опасен удар, но Миятович парира удара. Веднага след това той се разписа за 1:0 в полза на АЕК. Четири минути по-късно Руис наказа грешка на българската отбрана и удвои преднината на АЕК.

В 75-ата минута на срещата Хевел направи резултата класически 3:0 в полза на домакините от АЕК. В последните минути на двубоя Левски опита да върне поне едно попадение, но това не се получи и крайният резултат остана 3:0 в полза на домакините..

Автор: Николай Пашкуров , Gong.bg Снимка: Нова Броудкастинг Груп









About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар