- Евроучастници, Лига Европа, Футбол

Хубчев: Футболистите ми са фаворити, срещу когото и да играем

Сподели:
339 Views

Треньорът на Левски Петър Хубчев даде своето мнение за предстоящия утре сблъсък с кипърския АЕК Ларнака от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това той направи по време на официалната пресконференция преди двубоя.

“Съперникът обича да държи топката и да разиграва. Очаквам изключително тежък мач”, коментита Хубчев.

“Буквално ми казаха преди автобуса, че Найденов има вирус. Последните дни хората в клуба направиха всичко възможно за тези два трансфера, за което им благодаря страшно много. Един от новите играчи – Насиру Мохамед, вече има и картотека, както разбрах, така че ще може да играе. Другият е в София и няма да може да играе. Освен Найденов, който е с вирус, всички други са здрави“.

“Щом футболистите са в Левски значи тези играчи сме ги искали, аз и треньорският щаб. С оглед на състоянието на играчите мисля, че горе-долу ми е ясен състава. Всяка една тренировка ни е важна, но съм наясно като цяло“.

“Това е нормална размяна на любезности, но е смятам, че някой от двата отбора има предимство. Ако броим започването на шампионата за предимство, то и ние може да говорим, че времето в Кипър е предимство за тях. Аз нямам против ако това е предимство, но това едва ли ще ни залъже“.

“Най-хубавото на трансфера на Насиру Мохамед е, че първенството е започнало, имахме и възможност през уикенда да го гледаме на живо. Той може да играе на няколко различни позиции. Най-хубавото е, че той е готов за 90 минути“.

“Костов има проблеми от месеци. Стиска зъби, но там трябва да се търси дългосрочно решение. Щом е в отбора обаче смятаме, че той ще е полезен за нас и ще е пълноценен“.

“Статистиката малко интересува футболистите и треньорите. Това няма да притесни играчите. Всяка традиция е, за да се нарушава“.

“Двамата състезатели дойдоха при нас неподготвени и на по-късен етап. И двамата не са готови за 90 минути, но тренират здраво. Надявам се, независимо от състоянието им, да успеят да дадат каквото могат, за да ни помогнат“.

“С когото и да играем фаворит са нашите футболисти. Уважаваме всички съперници, но фаворити са тези момчета, които са тук. Познаваме достатъчно добре целия отбор на АЕК”, завърши Петър Хубчев.

Източник: Gong.bg Снимка: Официален сайт на Левски

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар