- Бокс, Други спортове

Кубрат: Ще се боря да играя в България за световната титла

Сподели:
446 Views

След като Атлетическата комисия в щата Калифорния върна лиценза на Кубрат Пулев да се боксира на територията ѝ, той вече е вперил поглед към следващата си цел. А именно – битка за световната титла в IBF. Той е задължителен претендент в тази версия, а носител на колана в момента е Анди Руис, който нокаутира уж големия фаворит Антъни Джошуа.

Според Кобрата, той вече е готов за мач с Руис и такава е целта му за следващ мач. Родната боксова звезда обяви в ефира на “Здравей, България” пред NOVA, че ще направи всичко възможно такъв двубой да се проведе в България.

“Оттук-насетне съм готов и съм много жаден и гладен за битки. Отпочинал съм достатъчно, в подготовка съм вече и очакваме мач за световна титла на IBF-федерацията, за да мога да постигна своята мечта, Независимо къде, независимо кога, аз съм готов и съм в очакване на подобна битка, независимо срещу кого.”

“Защото винаги ме питат кога ще се изправя срещу Джошуа, не един път казах, че не е задължително да е срещу него, защото той първо би трябвало да победи и след това да говорим за мач с него. Той, естествено, загуби и така че не трябва да слага яденето преди тигана. Никога не трябва да си прави планове, преди да е победил.”

“Мачът за световната титла може да е и в Калифорния, защо не, за мен няма значение. Аз бих се радвал най-много да е в България такъв мач, но не е лесно осъществимо. Знаете, че винаги съм настоявал за всички мачове, колкото се може да се осъществят в България, но не зависи всичко от мен. Въпреки това, аз ще се боря мачът за световната титла да бъде в България”, заяви Кобрата и гарантира, че ще се бори за такъв мач пред родина публика.

“На тоя етап не се знаеше до днешното решение на комисия, оттук-нататък ще се знае повече по въпросите за моя опонент. Не мога да кажа абсолютно нищо, но аз съм готов да направя и още един мач преди този за световната титла, готов съм да играя дори директно за световната титла, нямам проблеми. Имам много енергия и съм в топ-форма.”

“Не знам кога се връщам в България, ще тренирам в Лас Вегас и може по-нататък да се прибера в родината. За мен най-важно е да се подготвя и да бъда концентриран и да успея да се подготвя добре, за да изляза готов и сериозен във всеки един мач, независимо дали ще е за световна титла, дали ще е просто за достигане до мач за нея.”

“Аз съм официален претендент на IBF, така че съвсем скоро можете да очаквате от мен мач за световната титла, който не е изключено да се осъществи в България, което до този момент не е правено. Дори в нито една категория не е имало мач в България за световна титла. Така че смятам, че всички българи трябва да бъдат горди и се надявам такъв мач да се осъществи именно в нашата родина.”

“Поздрави на всички българи и на всички, които бяха зад мен и ме подкрепиха в такава по-аварийна ситуация и малко случваща се другояче. Аз съм доволен и им благодаря, благодаря дори и на критиците, защото за мен градивната критика е изключително важна. Да продължават да ме критикуват, но умно”, завърши Кобрата.

Източник: Gong.bg Снимка: Фейсбук

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар