- efbet Лига, БГ Футбол, Евроучастници, Футбол

Петър Колев: През годините треньорската институция в Лудогорец не беше на първо място, но изглежда, че това се променя

Сподели:
666 Views

Петър Колев гостува в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Пред водещия Георги Симеонов, шампионът с Лудогорец като помощник треньор на Димитър Димитров – Херо коментира актуални теми, свързани с „орлите“.

„Лудогорец узря идеята, че трябва да има подмяна на едно поколение играчи. То даде много на клуба, но мина своя зенит. Няма да бъде лесен и плавен периодът. В момента ще бъде по-рязко. Новите попълнения в отбора са наблюдавани с месеци. В българското първенство, Лудогорец има възможност да си позволи да вземе по-класни играчи от другите отбори, но ще им трябва време. Там може би има и друг проблем – през годините не се поставяше на достатъчно висока позиция треньорската институция. Но сега изглежда, че това вече се променя. Клубът разполага с много звена, с добри ръководители. Работят в добра комуникация.

Лудогорец имаха нещастието да срещнат най-тежкия противник в първия кръг в ШЛ. Ференцварош не е лесно препятствие. Този мач подхождаше на трети кръг. Лудогорец не бяха напълно готови за този мач – кратка пауза, нови попълнения. На тях ще им е нужно време, за да влязат в необходимия ритъм. 90% от новите са на добро ниво и са правилните попълнения.

В последните години всеки треньор иска да подобри защитата на Лудогорец. Някои играчи са изчерпани като мотивация. Би трябвало да се подменят. Но трябва време, за да се стикова една защитна формация.

Минали са само 2 кръга, за да даваме генерални оценки на отборите. Знае се, че Лудогорец ще е фаворит – най-добрият отбор в България. Играчите са пълни професионалисти. Не съм виждал някъде да се тренира така, както там“, коментира Колев в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.

Източник: KotaSport.com Снимка: KotaSport.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар