- efbet Лига, БГ Футбол, Футбол

Стоев: Марселиньо не е в състава заради мен, това е рецидив

Сподели:
445 Views

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев призна, че отборът му е имал превъзходство срещу Берое при победата с 4:2. Треньорът на „орлите” призна, че Марселиньо е извън групата заради „треньорско решение”, след като вече веднъж е направил компромис с плеймейкъра. Същевременно Стоев призна, че отборът следи футболисти, но такива близко до подпис с тима от Разград няма.

„Разбира се, че съм доволен от реакцията ни. След такава загуба не е добро настроението. Реагирахме адекватно, стараеха се играчите и търсиха победата. Мисля, че тя е съвсем заслужена”, започна Стоев пред DIEMA SPORT.

„Трудно ми е на първо четене къде надиграхме Берое. Стремяхме се да стоим добре в двете фази. Имахме известни проблеми, давайки инициативата на Берое. При второто я подехме и решихме мача – адмирации за това”, продължи той.

„Не искам да коментирам дузпата на Берое – не е коректно да я коментирам. Нужно е да се види на видеозапис, за да преценя дали я е имало. Мое решение са ротациите, тъй като имах едно на ум за мача с исландците. Имах възможност да видя състезатели, които имат малък игрови опит с отбора. Трябва да вдигнем нивото и да имаме алтернатива”, говори още той.

„Определено има готови футболисти от тях за титуляри. Жоржиньо се понрави с постоянното си движение, търсене на топката, отигравания. Вкара и два гола, стараейки се в двете фази. Бих казал едно доста добро попълнение, но ми харесваше още в ЦСКА и го бях гледал през пролетта и знаех, че този играч може да ни свърши работа”, призна треньорът.

„Треньорска е причината Марселиньо да не е в групата. Свързано е с реакцията срещу Ференцварош. Това е за втори път, вече направих един компромис, а това е рецидив. Не искам сега да коментирам темата „Марселиньо”.

„Няма футболисти, които да са близо до подпис с нас. Гледаме, търсим, но нямаме нищо сигурно. Скаутите с това се занимават. За моя пост спекулациите са нормални неща, когато си треньор на Лудогорец. Аз в този занаят съм толкова години, че са ме „сменявали” много пъти. Нашата професия е такава и евентуално, когато си треньор на един водещ отбор е нормално при загуба да почнат спекулациите. Спокоен съм за поста си. Тези неща са част от ежедневието ни”, акцентира още Стоев.

„Никога не е стояло на дневен ред въпроса за моята смяна”, завърши Стойчо Стоев.

Източник: Gong.bg Снимка: ludogorets.com

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар