- Волейбол, Национални отбори

С мисъл за победа! Младите волейболисти в битка за трофей

Сподели:
387 Views

Успехите на родните състезатели, особено в отборните спортове, не са никак много в последните години. Но когато става дума и за подрастващи, победите наистина се постигат много трудно.

Въпреки това, момчетата от националния отбор на България по волейбол до 17 години ще се опитат да оборят лошата статистика още тази вечер. Ще се борят за своето светло бъдеще и за признанието на цял един народ.

Юношите, водени от Мартин Стоев, ще се изправят срещу Франция на финала на Европейското първенство. Домакин на шампионата е София, зала „Христо Ботев”.

Вчера младите ни волейболисти показаха истински дух и непримиримост, след като записаха пълен обрат, за да победят Полша на полуфиналите. Тази вечер обаче ще трябва да излязат срещу коравия тим на Франция, който запиша чист успех с 3:0 (26, 26, 15) срещу Чехия.

В същото време селекционерът Мартин Стоев нямаше как да не остане доволен. „Момчетата успяха да издържат на напрежението. Успяхме да излезем от много трудна ситуация, в която се оказахме след първия гейм. Подобрихме посрещането и нещата се получиха. Излизаме на финала с мисълта за победа. Нагласата ни винаги е такава, да се борим до край.”

Финалният сблъсък е от 18.00 часа.

Преди това, от 15.00 часа, съставът на Полша ще срещне Чехия в битката за бронзовите отличия на Европейското първенство за юноши. Турция и Италия ще спорят за петото място, а Русия и Беларус излизат за седмото място в крайното класиране.

Източник: Gong.bg Снимка: БФВолейбол

About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар