- Тенис

Стихийно: Федерер унизи италианец и е на 1/4-финал

Сподели:
474 Views

Легендарният Роджър Федерер победи за час и 15 минути италианеца Матео Беретини в осминафинален дуел на „Уимбълдън” между двамата. Маестрото от Базел спечели трите сета с 6-1, 6-2, 6-2, като не остави никакви шансове на поставения под №20 италианец на кортовете в Лондон.

Това е 14-ият достигнат четвъртфинален дуел за швейцарския тенисист в неговата кариера.

Първата част стартира три поредни сервис-гейма на двамата, взети безпроблемно, но с два пробива Федерер взе предимство и затвори частта набързо. Вторият сет пък също стартира с вземане на подаванията на двамата, но при 1:1 Федерер проби Беретини, за да стори същото и четири гейма по-късно, приключвайки експресно и тази част. Развоят донякъде обезкуражи Беретини, който като че ли предаде мача, губейки първите си два сервис-гейма в третия сет, а Федерер сервираше безупречно за удивление на феновете по трибуните.

№3 схемата регистрира 70% успеваемост на вкаран първи сервис, а също така спаси единственият шанс за пробив, открил се пред Беретини. В следващия кръг Маестрото чака победителя между Кей Нишикори и Михаил Кукушкин.

Източник: Gong.bg Снимка: instagram



About Никола Генчев

Read All Posts By Никола Генчев

Вашият коментар